1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER'E NİJERYA’DAN KONUK HEYET
ARTER'E NİJERYA’DAN KONUK HEYET

ARTER'E NİJERYA’DAN KONUK HEYET

Arter, Nijerya’dan gelen “Oodua İlerici Birliği” heyetini kabul etti.

A+A-

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, aralarında iki federal bölgenin kraliyet temsilcilerinin de bulunduğu heyetle Nijerya’dan gelen “Oodua İlerici Birliği” heyetini kabul etti.

Nijeryalı öğrencilere verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür ederek plaket veren Nijeryalı birliğin başkanı Gani Abiodun Adams, Arter’e ülkesinde yaptığı mücadeleyi anlatan bir de kitap takdim etti.

“MESAFE UZAK AMA BAĞLAR GÜÇLENDİ”

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter görüşmede yaptığı konuşmada, Nijerya ile Kıbrıs arasında uzak mesafeler olduğunu ancak Gazimağusa’daki Nijeryalı öğrencilerden dolayı iki ülke arasındaki bağların güçlendiğini ve kültürler arası etkileşim olmaya başladığını söyledi.

Yurt dışında eğitim görmüş bir kişi olarak gurbette öğrenciliğin ne demek olduğunu bildiğini belirten Arter, öğrencilere rahat bir ortam sunmak istediklerini, öğrencilerin ülkelerine döndüğünde Kıbrıs’ı iyi bir şekilde anmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Arter, Nijerya Heyeti Başkanı Adams’ın KKTC’de tarımsal alanda yatırım yapma talebini olumlu karşıladığını ve bu konuda gereken işbirliğine hazır olduğunu belirterek Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bir ülke olarak Nijerya’dan gelen öğrencilere ülke tanıtımı için ticari amaç düşünmeden gereken kolaylığı ve yardımı yaptığını söyledi.

ADAMS: “BURAYA DAHA ÇOK ÖĞRENCİ GELMEK İSTİYOR”

Oodua İlerici Birliği Başkanı Gani Abiodun Adams ise, Nijerya’dan gelen öğrencileri iyi bir şekilde karşılayan ve yardımcı olan Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür ederek, daha çok öğrencinin buraya gelmek istediğini, Oodua İlerici Birliği’nin Nijerya’nın en canlı nüfus grubunu temsil ettiğini kaydetti.

“EĞİTİM, TURİZM VE TARIM KONULARINDA YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

İlk kez geldikleri KKTC’de turizm alanında fırsatlar bulunduğunu gördüklerini, Nijerya’da istikrarın olduğunu, eğitim ve turizm ve tarım konularında yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi. Güney Amerika ve Avrupa’daki imkanların KKTC’de de olduğunu ifade eden Adams, KKTC’ye tarımsal yatırım yapmak ve ihraç etmek istediklerini de ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.