1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK BEKLEMEKTEN YORULDUM
ARTIK BEKLEMEKTEN YORULDUM

ARTIK BEKLEMEKTEN YORULDUM

Lefkoşa Surlar İçi bölgesinde 20 ay önce evi yıkılan Raif Alagöz, yetkililerin verdikleri sözü tutmasını ve evinin tamirini bitirmesini istiyor

A+A-

Lefkoşa Surlar İçi bölgesindeki, Kafesli Mahallesi’nde Raif Alagöz’e ait bir ev ve bakkal dükkanı, geçtiğimiz yıl ocak ayında bakımsızlıktan yıkıldı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Lefkoşa Kaymakamlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin evin tamiri için kendisine söz verdiğini söyleyen Raif Alagöz, üzerinden tam 20 ay geçmesine rağmen evinin tamiratının bitirilmediğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve tamiratın yarım bırakıldığını belirtti. Alagöz, söz veren tüm yetkililerden şikayetçi oldu.

Daha önce konuşan çok sayıda yetkili, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne ait olduğu belirtilen ve 1931 yılında yapılan ev ve bakkal dükkanının “tehlike arz ettiği gerekçesiyle” yıkılmasının en önemli nedeninin, bugüne kadar gerekli bakım ve onarımı görmemesinden kaynaklandığını öne sürümüştü.

Evi tehlike arz ettiği için yıktıkları zaman tüm eşyalarının içeride kaldığını ve kıyafetlerini dahi alamadıklarını belirten Alagöz, kendisine hiçbir yetkilinin yardım etmemesinden ve verdikleri hiçbir sözün tutulmamasından yakındı.

Sadece Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin yardım etmek için evin inşaatını başlattığını ancak onların da maddi sıkıntılar ve yeterli işçi olmamasını bahane göstererek yarım bıraktıklarını söyledi.

Alagöz, “Mağdur durumdayım. Evim yıkıldığı zaman bizlere yardım edeceklerini söylediler, söz verdiler ama hiçbir şey yapmadılar. 700 TL ev kirası ödeyerek başka bir eve taşındık ancak ben 57 yaşındayım ve artık çalışacak durumda değilim. Kiraya da yardım edeceklerini söylemişlerdi ama kimse ilgilenmiyor. Bu kadar zamandır çok uğraştım artık yorgunum dayanamıyorum, evimin bir an önce bitmesini istiyorum” diyerek yetkililere yardım etmeleri için çağrıda bulundu.
 
Surlariçi unutuldu
Mahalle muhtarı Hüseyin Eminoğlu, “Yağmurlar başladığı zaman evin yıkılmayacağını kimse garanti edemez. Çocuklar burada oyun oynuyor. Bu şekilde bekletilmesi çok tehlikeli. Raif beye yetkililer söz verdikleri zaman ben de yanındaydım. Yaklaşık üç aydır kimse ilgilenmiyor. Elimizden hiçbir şey gelmiyor, yetkililer Surlariçi’ni unuttu” dedi.      

Eski Eserler Dairesi ve Müzeler Dairesi’nden bir yetkili de yaptığı açıklamada, dairenin elinden geleni yaptığını ancak maddi durumlarının çok iyi olmadığını belirtti. Aynı yetkili, işçi sıkıntısı yaşadıklarından çalışmayı durdurduklarını söyledi.   

Kıbrıs
    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.