1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK ÇOK GEÇ!
ARTIK ÇOK GEÇ!

ARTIK ÇOK GEÇ!

Küçük “Bunları yaşamamak için Eroğlu ile görüşmeyi reddetmezdim”

A+A-

Çiğdem AYDIN  

   Eski Başbakanlardan İrsen Küçük, uzun yıllar Genel Sekreterliğini ve bir dönem Genel Başkanlığını yaptığı Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediğini söyledi.Küçük “ülkede bunca sorun varken, UBP’nin kurultay tartışmalarına endekslenmesi düşündürücüdür”dedi.

   Genel Başkanlık için 7 kişinin adaylık başvurusu yaptığını anımsatan Küçük “bu gerçekten çok düşündürücü bir durumdur” dedi. Küçük, UBP’nin, bugünkü sıkıntıları yaşamaması için, Üçüncü Cumhurbaşkanı ve UBP eski genel Başkanı Derviş Eroğlu ile görüşme yapması konusuna sıcak baktığını, ancak bu konuda geç kalındığını belirtti.

   Küçük, Diyalog muhabirinin sorularını şöyle yanıtladı:

   Soru: Yaşanan bu durumu Sayın Eroğlu ile görüşüp, ortak bir yol bulunması konusunda öneri gelirse buna sıcak bakar mısınız? 

   Yanıt: Elbette bakardım Ancak çok zaman geçti, çok geç kalındı. Bu hafta İlçe kongreleri vardır. Ayın sonunda kurultay var. Bunun için geç kalındı. Bu tür şeylerin önceden olması gerekir. Bu kadar az zamanda böyle bir yol  bulmak zor. Önceden düşünülmeliydi. Partinin selameti için düzlüğe çıkabilmesi için yeniden büyümesi ve dış etkenlerden korunması için elbette sıcak bakarım.” 

 

Aday sayısı çok fazla

 

   Soru: UBP’nin içine düştüğü bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

    Yanıt: Çok düşündürücü bir durum bu kadar aday çokluğu olması düşündürücüdür. Bir tarafta ilçe kongreleri diğer tarafta kurultay çalışmaları başladı bu kadar adayın da kurultayda çıkması olacak iş değil. Dağınık bir durum vardır şu anda. Bu kadar köklü bir partinin çatısı altında tartışmalar normaldir fakat ülke sorunları çözüm beklemektedir. Ülke sorunlarına eğilmek gerekiyor. Hükümet kurma çalışmalarında da tartışmalar devam etmişti. Ülke şu anda kurultay ve hükümet kurma çalışmalarındaki tartışmalara endekslendi. Oysa çözüm bekleyen sorunlar vardır. Ben bu durumu oldukça üzücü ve düşündürücü buluyorum.” 

    Soru: Eğer siz aday olsaydınız, Özgürgün’ün karşısına çıkan adaylar geri çekilir miydi? 

   Yanıt: Benim hiç böyle bir düşüncem olmadı açıkçası bu yönde herhangi bir nabız yoklaması da yapmadım. İki yıl önce bir kurultay süreci yaşadık sonrasında yaşananları zaten biliyorsunuz . Bu ortamda bunu düşünmek mümkün değil. UBP büyük ve köklü bir partidir ve taban bu durumu yaşayacak, gelişmeleri izleyecek, değerlendirecek ve eminim ki düzlüğe çıkmak için doğru yolu bulacak. Aday olan arkadaşlar da bu süreci yaşayacaklar onlar da gerekli deneyimi alacaklar.” 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.