1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK DAYANAMIYORUZ!
ARTIK DAYANAMIYORUZ!

ARTIK DAYANAMIYORUZ!

Tam 7 yıldır Lefkoşa’da Dumlupınar bölgesinde;

A+A-
Lefkoşa’da Dumlupınar bölgesinde yaşayan bir grup vatandaş, komşularının bahçesinde bulunan köpekler ve horozların kokusundan rahatsız oluyor

Lefkoşa’da Dumlupınar bölgesinde yaşayan Yaşar Aracı ve Tamer Öner, yedi yıldır bir komşularının bahçesinde bulunan köpekler ve horozların kokusundan rahatsız olduklarını bildirdikleri halde, yetkililerin duyarsız kalmasından şikayetçi oldu.

Köpeklerin yaşadıkları yerin temizlenmediğini öne süren Aracı ve Öner, ortaya çıkan pis kokudan rahatsız olduklarını belirtti.

Bazı bölge sakinleri de sıcakların gelmesiyle kene, pire ve sineklerin artmasından korkuyor.

Evlerinin bahçesinde oturamamaktan yakınan vatandaşlar, gece olduğu zaman kokudan uyumakta zorlandıklarını da aktardı.

Komşusunun sadece köpek değil, evinin avlusunda horoz da beslediğini öne süren Yaşar Aracı, geceleri horozlardan ve köpeklerden çıkan ses nedeniyle de uyuyamadıklarını söyledi.

Yaklaşık yedi yıldır bölgede ikamet ettiğini belirten Aracı, belediyenin ve devletin bu konudan haberi olmasına rağmen sessiz kalmasına anlam veremediğini aktardı.

Şehrin içerisinde yasak olmasına rağmen birçok sayıda köpeği ve horozu bulunan bu vatandaşın hiçbir uyarıyı dikkate almadığını vurgulayan Aracı, konunun dışarıdan göründüğü gibi basit olmadığını ve zor durumda olduklarını ifade etti.

Köpeklerden biri öldüğü zaman uzun süre ölüsünün yerinde kaldığını da iddia eden Aracı, “Kokudan evde oturamıyoruz. Çevredeki herkes tepki gösteriyor ancak buna rağmen evin bahçesini mandıra gibi kullanıyor. Artık yeter. Yedi yıldır bu kokuyu çekiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Komşularını daha önce uyardıklarını ve rahatsız olduklarını dile getirdiklerini söyleyen Tamer Öner, dikkate alınmadıklarını söyledi.

Uyarıları dikkate almadı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr. Veteriner Erkut Özgöray, söz konusu kişiyle ilgili belediyenin önceden uyarılar yaptığını ve şahsın uyarıları dikkate almaması nedeniyle hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.

LTB olarak yasal yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirten Özgöray, kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ve bundan sonrasının mahkemenin işi olduğunu aktardı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.