1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir”
“Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir”

“Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir”

“Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir”

A+A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabul sırasında yaptığı konuşmada, KKTC’yi bir Türk devleti olarak yaşatabilmek ve güçlendirmek için mücadele verdiklerini ifade ederek Anavatan Türkiye ile kadim bağların her alanda daha da güçlenmesinin önemini dile getirdi.  

KKTC’nin tanınma yönündeki adımlarının Rumlar tarafından engellenmekte olduğunu ancak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda yaptığı çağrının ve ortaya koyduğu iradenin önemini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir” dedi. 

Türkiye’nin garantörlüğünün devamı ve Türk askerinin adadaki varlığının önemini içeren siyaseti temsil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, milli mücadele liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın verdiği mücadelenin daha da belirgin bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle verildiğini söyledi. Kıbrıs’ta bir antlaşmaya ancak iki devlete dayalı bir çözüm modeli ile varılabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon modelinin içerdiği tehlikelere değindi. 

Ayrı bir halk olarak geleceğimizi tayin etme hakkımız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yaşatılmasının, her alanda geliştirilmesinin ve daha da güçlenmesinin önemini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Kıbrıs İş Birliği Cemiyeti’nin desteği ve yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.