1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK HAYATA GEÇİRİN!
ARTIK HAYATA GEÇİRİN!

ARTIK HAYATA GEÇİRİN!

GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASINI İSTEDİ

A+A-

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ın anıt mezar ve müzesinin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça yaptığı yazılı açıklamada, Denktaş’ın ölümünün üstünden 3 yıl geçmesine rağmen, Anıt Mezar ve Müze projesinin hala hayata geçirilmemesini “tam bir vefasızlık örneği” olarak değerlendirdi.

Akça, “Kurucu Cumhurbaşkanımızın kabrinin yapılabilmesi için düzenlenen proje yarışmasının üstünden 2 yılı aşkın bir zaman geçmiştir. Birinciliği kazanan projenin mimarı ile yaptığımız son görüşmede, projenin hayata geçirilebilmesi için, resmi olarak herhangi bir onay almadıklarını aktarmıştırlar. Üzülerek görmekteyiz ki, liderimiz Rauf R. Denktaş’ın kabri yine seçimler yüzünden rafa kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Akça, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da çağrıda bulunarak, “Bakanlar Kurulu’nu bir an önce toplayıp liderimiz Rauf R. Denktaş’ın Anıt Mezar ve Müzesi’nin bir an evvel hayata geçirilebilmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayınız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.