1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK KAÇIŞ YOK!
ARTIK KAÇIŞ YOK!

ARTIK KAÇIŞ YOK!

Seçim Ocak'ta artık kaçış yok!

A+A-

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Denktaş, alınan erken seçim kararını değerlendirdi.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Denktaş, alınan erken seçim kararını değerlendirdi. Denktaş, UBP ve CTP liderlerini sorumsuzca davranmakla suçlayarak, DP’nin seçimlere hazır olduğunu, erteleme girişiminde bulunmayacaklarını kaydetti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, yazılı açıklamasında, “UBP ve CTP liderlerin sorumsuzca başlattıkları karşılıklı söz düellosu etrafında şekillenmiş olan ortam sonrasında 2018 Ocak ayında bir seçime gidilmesi artık kaçınılmaz olmuştur” ifadelerini kullandı.

“İKİ PARTİ BAŞKANININ SORUMSUZ YAKLAŞIMI…”

Sözlerine “Her ne kadar demokrasiler içerisinde seçim tarihleri ‘hodri meydanlarla’ belirlenmese de, seçim tarihi belirlemesi gereken taraf iktidar partisi olması gerekirken bu görev iktidar partisi tarafından muhalefet partisine ikram edilmiş olsa da, bugünkü Meclis aritmetiği içerisinde UBP ve CTP oyları bu kararı geçirmeye yeterlidir” şeklinde devam eden Denktaş, şunları kaydetti: “Bu iki parti başkanının sorumsuz yaklaşımları nedeniyle ülkemiz 2018’e yeni bir bütçe ile değil 2017 bütçesi ile girmek zorunda kalacak ve bu nedenle sektörlere yönelik bazı ödemelerde gecikmeler yaşanacaktır.”

“SORUMSUZCA YAKLAŞIMA KARŞIN HERHANGİ BİR ERTELEME GİRİŞİMİNDE BULUNMAYACAK”

“Demokrat Parti seçimlere her zaman hazır bir parti olarak bu sorumsuzca yaklaşıma karşın bu kez herhangi bir erteleme girişiminde bulunmayacaktır” diyen Denktaş, görevde oldukları süre içerisinde kendi ayakları üzerinde durabilen bir kamu mali idaresi gerçekleştirildiğini anlattı. Denktaş, üzerlerine düşenin ötesinde sorumluluk alarak, ortaya çıkan ve geçmişten gelen sorunların üstesinden gelmek için çaba harcadıklarını anlattı.

“SEÇİMLERDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

Denktaş sözlerine şöyle devam etti: “2018 seçimleri içinde gerek üyelerimiz gerekse bize destek veren gönüllülerimiz Demokrat Parti’nin başarısı için çalışmaya hazırdırlar. Partimizin bu seçimlerden de güçlenerek çıkacağına ve daha geniş bir görev alanında daha güçlü bir sorumluluk üstleneceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Hedefimiz 2013 genel seçimlerinde ulaştığımız oy oranını artırarak kendi programımızı halkımız için hayata geçirebileceğimiz bir seçim sonucu elde etmektir. Şimdiden seçimlerin hem halkımıza hem de seçimlerde demokratik koşullar içerisinde yarışacak tüm diğer partilerimize hayırlı olmasını dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.