1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARTIK KESİNTİ YOK”
“ARTIK KESİNTİ YOK”

“ARTIK KESİNTİ YOK”

Artık kesinti yok;

A+A-

Ersenal’dan camilerin elektriğiyle ilgili müjdeli haber

Elektrikleri kesilen camilerle ilgili duyarlı yayınlar sonuç verdi. Bakanlar Kurulu Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda soruna çözüm buldu. Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenalde Öğlen Ajansı programına telefonla katılarak, müjdeli haberi verdi. Ersenal programda şu ifadelere yer verdi:

“KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ”

“Geçtiğimiz gün bakanlar kurulunun kararını öğrendim. Böylece ciddi sıkıntı ortadan kalkmış oldu. Biz 1 milyon TL Vakıflar Bütçesi’nden Din İşleri Dairesi’nin elektrik borçları ile ilgili aktarma yapmıştık. Mesai başlar başlamaz Elektrik Kurumu ile temasa geçip, ilk taksitleri yatırmak suretiyle ilk adımı atmış olacağız.

Artık kesinti olmayacağını söyleyebilirim net. Bir yıllık taksit miktarını koyduk, zaten bütçemiz yıllıktır, sonraki aylarda da düzenli bir şekilde ödenecek. Biz bunları öderken, sayaçlardaki rakamların tam olarak netleşmesi için heyetler koyduk bölgelerde. Önümüze gelecek bu raporlar. Netleştikten sonra ilgili kurumlarla bir araya geleceğiz ve gecikme faizi bölümünü tartışacağız. Niyetimiz bunu aşmaktır. Yarı yarıya olan faizi nasıl karşılayabiliriz onları konuşacağız. Neticede bu sorun çözülecek.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.