1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK O İLLETİ HİÇ KULLANMIYORUM
ARTIK O İLLETİ HİÇ KULLANMIYORUM

ARTIK O İLLETİ HİÇ KULLANMIYORUM

“Çocuklarımızı özlüyoruz”

A+A-

 

“Çocuklarımızı özlüyoruz”

17 yıldır uyuşturucuyla mücadele eden Ersan Tarım ve eşi, SOS Çocuk Köyü’nde bulunan iki çocuğunu her hafta evlerinde görebilmek için, dün Meclis önüne giderek siyasilerden yardım istedi.

Uyuşturucu bağımlısı olan ve 17 yıldır tedavi gördüğünü söyleyen baba Ersan Tarım ile anne Zekiye Tarım, ellerinden alınarak SOS Çocuk Köyü’ne yerleştirilen çocuklarını daha sık görebilmek için Cumhuriyet Meclisi önüne gelerek kısa bir eylem gerçekleştirdi. SOS Çocuk Köyü’nde kalan çocuklarını 15 günde değil, her hafta sonu eve çıkarmak istediklerini belirten gözü yaşlı aile, Çocuk Köyü yetkililerinin buna izin vermediğini söyledi ve yetkililerden yardım istedi.

Artık o illeti hiç kullanmıyorum

Çocuklarını çok özlediklerini ifade eden aile “15 gün çok uzun bir zaman” dedi. Cumhuriyet Meclisi önüne gelerek eylem gerçekleştiren Tarım Ailesi’nden baba Ersan Tarım, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuştu:
“Ben yıllar önce, askerliğimi bitirdikten hemen sonra bu uyuşturucu denen illetle tanıştım ve hayatım alt üst oldu. Daha sonra bu illetten kurtulmak için gittiğim Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedaviye başladım. Tam 17 yıldır tedavi görüyorum ve ağzıma hiçbir uyuşturucu koymadım. Yalnızca hastanenin bana günde kullanmam için verdiği hapları kullanıyorum.”

“Mersin’de düzenli bir hayatımız vardı”

Eşiyle Mersin’de 13 yıl önce tanışarak evlendiğini anlatan Ersan Tarım konuşmalarına şöyle devam etti:

“Ben tedavime devam ederken, Türkiye, Mersin’e gittim ve orada tanıştığım Zekiye Hanım ile evlendim. Mersin’de düzenli bir hayatımız vardı, çocuklarımız da orada doğdu ve orada okula başladı. Ancak ailemiz bizi Kıbrıs’a çağırdı ve biz de istemememize rağmen geldik.”

Çocuklarımızı bizden aldılar

Kıbrıs’a dönmeyi hiç istemediğini ifade eden baba Ersan Tarım, ülkeye döndükten sonra biri 9, diğeri ise 10 yaşında olan iki çocuğunun Sosyal Hizmetler Dairesi’nin direktifleri ile SOS Çocuk Köyü’ne yerleştirildiğini gözyaşlarıyla anlattı. Alayköy’de kendilerine ait bir evleri olduğunu ifade eden Ersan Tarım, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kendisine bir de maaş bağladığını söyledi.

Devlet bize şans tanısın

Anne Zekiye Tarım da çocuklarını çok özlediğini, her gün çocuklarıyla beraber olmak istediğini ifade etti. Ancak devlet yetkililerinin kararlarına saygı duymakla birlikte onların da kendilerini anlamalarını istedi. Çocukların hafta sonu evlerinde geçirmek istediklerini söyleyen anne Zekiye Tarım, devletin kendilerine şans tanımasını istediğini ifade etti.

Yetkililer ne dedi?

Önce SOS Çocuk Köyü Müdürü Ahmet Akarsu ile daha sonra da Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Amacımız çocukların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamak”

SOS Çocuk Köyü Müdürü Ahmet Akarsu, aileyi çok iyi tanıdıklarını, ancak çocukların geleceği ile ailenin yaşadığı durumu göz önüne alarak bu kararı verdiklerini ve çocukları yerleştirdiklerini anlattı. Ahmet Akarsu, ailenin çocuklarla görüşme isteklerini değerlendirirken, Sosyal Hizmetler Dairesi uzmanlarının da görüşlerini aldıkları söyledi. Şimdilik 15 günde bir, hafta sonları ev izni verdiklerini ifade eden Akarsu, ilerideki dönemlerde, ailenin durumuna göre bunu haftada bire indirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ancak bunun için de ailenin sabırlı olması gerektiğine değinen Akarsu, “Bizim amacımız çocukların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamak” dedi.

Ailenin davranışları önemli

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs ise telefonda yaptığı açıklamada, uzmanlarının olayı takip ettiğini, aile ve çocukları gözlemlediğini, ancak şu anda iki haftada bir görüşmelerinin daha sağlıklı olacağı kanısına vardıklarını ifade etti. Ailenin de çaba göstermesi ve daha hassas davranmaları sonrasında ilerideki süreçte, bu ev izinlerini haftada bire indirmelerinin olabileceğine işaret eden Örs, bunun gerçekleşmesinin tamamen aileye bağlı olduğunu söyledi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.