1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARTIK YETER”
“ARTIK YETER”

“ARTIK YETER”

Halen daha hiçbir kurumun sorumluluk almaması, ilgili kurumların farklı açıklamalar yapması...

A+A-

 

Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun dün Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen sel felaketi konusunda açıklama yaptı. Açıkalma şöyle:

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde dün yaşanan olaylar ilgili olarak halen daha hiçbir kurumun sorumluluk almaması, ilgili kurumların farklı açıklamalar yapması, sorumlu organların ciddiyetsizliğini tekrar gözler önüne sermiştir. Yıllardır hemen hemen her sağanak yağmurda sel basan Lefkoşa Sanayi Bölgesinde, günlük güneşlik bir günde tüm ilgili kamu kuruluşlarının sorumsuzluğundan dolayı, tekrar sel mağduriyeti yaşamıştır. Kamu kurumları arasındaki koordinasyonsuzluk, telefon dahi açıp konuşama becerisini gösterememe basiretsizliği dün Lefkoşa Sanayi Bölgesinde yolların çamurla karışık sulara gömülmesine sebebiyet vermiştir. Drenaj ve kanalizasyon sistemleri çamurla tıkanmış, bazı işyerlerini çamurlu su basmış, birçok işyeri maddi hasara uğramış ve iş yapamaz hale gelmiştir.

Yaklaşık iki yıl önce geçici bir önlem olarak ve günü kurtarmak için yapılan bendin, bu bölgede sel olaylarını etkisini azaltması hedeflenmiştir. Ancak bu bendin kamu-özel tüm ilgili kurumlar tarafından yetersiz olduğu ve ciddi riskler taşıdığı ifade edilmiştir. Tüm bu gerçeklere rağmen geçen süre içerisinde hiçbir hükümet döneminde hangi parti iktidara gelirse gelsin bu konuda somut hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Geçtiğimiz aylarda Bakanlar Kurulu kararıyla sellerin önlenmesi konusunda oluşturulan komitelerin bugüne kadar ne yaptıklarının ve ne yapacaklarını kamuoyuyla şeffaf olarak paylaşmasını gerekmektedir. Bu bölgede daha fazla insan eliyle sel felaketine maruz kalmak istemiyoruz. Göstermelik iş yapan, şeffaf olmayan, hesap vermeyen, sorumluluk almayan komitelerin oluşturulması zamana oynamaktır.

Sanayi Odası olarak bu konuda ihmali bulunan kurumların sorumlularının erdemli davranarak ve dünyada birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi, gereğini yapmalarını, halkta özür dileyerek istifa etmelerini beklemekteyiz.

Bu konuya hükümetimizin süratle el atıp bu tip olayların önlenmesi konusunda gereğini zaman geçirmeden yapmasını ve bu olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Yönetim Kurulu

Kıbrıs Türk Sanayi Odası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.