1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARTIŞIN KAT KAT FAZLASI, VATANDAŞIN CEBİNDEN ALINMAKTA”
“ARTIŞIN KAT KAT FAZLASI, VATANDAŞIN CEBİNDEN ALINMAKTA”

“ARTIŞIN KAT KAT FAZLASI, VATANDAŞIN CEBİNDEN ALINMAKTA”

Hükümetin yaptığı hayat pahalılığı artış ‘gülünç’

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin yaptığı hayat pahalılığı artışını eleştirerek, ‘gülünç’ bulduklarını belirtti. Özyiğit, hükümetin verdiği artışın kat kat fazlasını vatandaşın cebinden alacağını savundu.

Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz haftaki toplantısında tüm harçlara yaklaşık yüzde 7 oranında zam yapma kararı aldığını ancak bu kararını kamuoyuna duyurmadığını belirten Özyiğit, “Hükümetin şeffaflık anlayışı bu mudur?” diye sordu. 

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, kamu çalışanlarına 30 TL ile 100 TL arasında artış yapan hükümetin kamu emekli ve sigortalılara bu artışı bile vermediğini savundu. Cema Özyiğit, hükümetin, hayat pahalılığı ödeneğini dondurup, 2015 yılı içerisinde başka artış yapmayarak, halka verdiğini, fazlasıyla almakta kararlı göründüğünü ileri sürdü.

Özyiğit, “Vatandaşlarımız bu ayki maaşlarını aldıklarında ve elektrik faturalarını gördüklerinde, yapılan maaş artışı ile elektrikteki indirimin ne kadar gülünç olduğunu net bir şekilde göreceklerdir” dedi.

Cemal Özyiğit, maaşlara ‘gülünç’ denecek bir oranda artış gönörürken, elektrikte de dar ve sabit gelirli vatandaşların kullandığı dilime yalnızca 1 kuruşluk indirim yapan hükümetin harçlara zammı ise topluma duyurmaktan korktuğunu ileri sürdü.

Dövizdeki artış ve geçen yıldan sarkan ödemelerin 2015 bütçesinden karşılanacak olması nedeniyle 2015 bütçesinin gerçekçi bir bütçe olmadığını kaydeden Özyiğit, Nisan ayının ardından bütçeden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle halkı çok zor günlerin beklediğini savundu.

Vergi affı adı altında birkaç kişiye milyonlarca TL’lik kıyak geçen hükümetin şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda da sınıfta kaldığını iddia eden Özyiğit, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin mecliste sorduğu “Vergi affından en çok yararlanan ilk 10 kişinin kimler olduğu” sorusunun yanıtsız kaldığına işaret etti.

Ülkedeki mevcut sistemin belirli zümrelere hizmet ettiğini, halkın büyük çoğunluğunun ise büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya olduğunu savunan Özyiğit, TDP olarak emeğin, alın terinin, hakkın-adaletin değer bulacağı bir düzen peşinde olduklarını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.