1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''AŞAN'' OLARAK DÖNECEKTİ AMA OLMADI...
''AŞAN'' OLARAK DÖNECEKTİ AMA OLMADI...

''AŞAN'' OLARAK DÖNECEKTİ AMA OLMADI...

Lefkoşa'da mahkeme tarafından yasaklı Barballi gitti, Aşan dönemedi;

A+A-

 

KKTC’den çıkışı mahkemece yasaklanan Hüseyin Kıstı,rahat durmayıp sahte kimlik ile Türkiye’ye gitti ve orada başka bir sahte kimlik edinerek onunla ülkeye giriş yaptı

Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında kaçak bir şekilde gidiş geliş yaptığı tespit edilerek mahkeme kararı ile yurt dışına çıkışı yasaklananHüseyin Kıstı’nın bu kez sahte kimliklerle Türkiye’ye gittiği ve yine sahte kimlikle KKTC’ye geri geldiği ortaya çıktı. Çıkış işlemleri ve giriş işlemleri için iki farklı sahte kimlik kullandığı tespit edilen zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

SAHTE KİMLİK İLE SEYAHAT EDİYOR
Duruşmada zanlı Hüseyin Kıstı’nın, 2013 Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da “1.dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan yurt dışına çıkışının mahkemece yasaklandığı ancak zanlının Şubat 2013 ayı içerisinde üzerinde kendi resmi bulunan Güner Barballi adına düzenlenmiş sahte KKTC kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye çıkış yaptığı açıklandı. Polis, zanlı Kıstı’nın, Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de Murat Aşan adına sahtelediği sahte T.C kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptığını söyledi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK
Zanlının önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.