1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ASANSÖRDE KORKUNÇ ÖLÜM
ASANSÖRDE KORKUNÇ ÖLÜM

ASANSÖRDE KORKUNÇ ÖLÜM

Asansörde korkunç ölüm

A+A-

Korku filmlerinde sıkça rastlanan asansörde ölüm sahnesi Rusya’da gerçek oldu. 21 yaşındaki genç anne Olga Tilinina, binmeye çalıştığı asansörde tüm güvenlik sistemleri devre dışı kaldığı için önce otomatik kapı tarafından sıkıştırıldı, sonra da hareket eden asansör kadını katlar arasında resmen giyotin misali parçaladı.

Cehennem asansörü faciası başkent Moskova yakınında Dmitrov kasabasında 6 Şubat akşamı meydana geldi. Genç anne Olga Tilinina iki yaşındaki oğlu Maksim’i akşam üzere hava alması için bahçeye çıkarmıştı.

Bir süre sonra eve dönme kararı alan anne, bir elinde çocuğu birinci kattaki asansörün düğmesine bastı. Kapı açıldığında Olga tam içeri adımını attığında üst katlardan başka biri asansörün çağrı düğmesine bastı. 23 yıldan beri kullanılan antika asansörün tüm emniyet sistemleri devre dışı kaldığı için kapı kapanmaya başladı ve aynı anda kabin yukarıya doğru harekete geçti.

Elinden tuttuğu çocuğu Maksim’i sadece koridora doğru itmeyi başaran anne, saniye sonra hareket eden asansör tarafından birinci ve ikinci kat arasında paramparça edildi. Olga’nın feci şekilde can vermesini çaresiz izleyen küçük Maksim ise imdada yetişen apartman sakinlerine sadece “Annemin ayağı burada kaldı” diyebildi.

Olay yerine kurtarma ekipleri geldiğinde iş işten çoktan geçmişti. Ezilmiş bedeni ikinci kattan çıkartılırken, kopan başı ve bacağı birince kata düşmüştü. Asansör olayında asıl ilginç nokta ise kazadan üç saat önce bakım servisinin asansörü gözden geçirmiş olması. Apartman sakinleri gelen teknisyenlerin büyük olasılıkla otomatik kapıyla asansörünün hareketini senkronize eden emniyet kilidini devre dışı bıraktıklarına inanıyor.

Rusya Soruşturma Komitesi ise olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Teknik servisin feci kazadan sorumlu olduğu belirlenmesi durumunda 10 yıla varan hapis cezası kendilerini bekliyor.

Anneleri ölen iki yaşındaki Maksim ile 1 yaşındaki Yegor’un babası 24 yaşındaki Dmitriy ise eşinin asansörde feci can verdiğine hâlâ inanamıyor. Dün bir parça kendine gelen Dmitriy, “Hayatımı bundan böyle çocuklarıma hem babalık hem annelik yaparak geçireceğim. Suçluların ortaya çıkartılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.