1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASBES BORULAR DEĞİŞTİ
ASBES BORULAR DEĞİŞTİ

ASBES BORULAR DEĞİŞTİ

Asbes borular değişti

A+A-

Yaz aylarında nüfusu 10 bine yükselen Alsancak’ın Belediye Başkanı Yücel Atakara, yeni dönemde yatırımların süreceğini açıkladı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bugüne kadar gerçekleşen hizmetlerini anlatan  Alsancak Belediye Başkanı Dr.Yücel Atakara “üç dönemdir halkımın desteği ile bu görevi yapıyorum ve birçok hizmetler gerçekleştirdim” dedi.

Atakarayaptığı açıklamada;  normalde 6 bin150 olan nüfusun yaz aylarında10 bin kişiyi aştığına dikkat çekerek, buna rağmen su sıkıntısının asgari düzeye indirildiğini söyledi.

Zaman zaman su projesi ile ilgili eleştirilere hedef olduğunu anımsatan Atakara “sizler de takdir edersiniz ki kurak bir ülkede yaşamaktayız. Bu sebeple tarafıma eleştiri olarak getirilen çevre peyzajını, halkım su sorunu çekerken, bir damla suya bile ihtiyaç duyarken hiç tercih etmedim” dedi. 

Atakara, Alsancak’ta 4 kilometre yeni su şebekesi döşendiğini, 70 km’lik bir bölgede asbestli boruların değişiminin gerçekleştirildiğini, ayrıca Çıkarma Üstü Bölgesi’ne 70 tonluk depo yapıldığını, Ilgaz Köyü’ndeki atıl durumdaki kuyunun revize edilip hayata geçirildiğini belirtti.

Alsancak Belediye Başkanı Atakara görev süresi içinde, içme suyu ile ilgili şunları kaydetti:

“İskayiye bağlı tüm su kuyularını halk sıkıntı yaşamasın diye belediye devraldı. Malatya Köyü’ndeki su deposuna ek depo yapıldı. İncesu Köyü’nde bulunan Pınar Su Dairesi işbirliği ile içme suyuna kazandırıldı. Tüm su kuyularına otomatik klorlama cihazı konularak halkın daha sağlıklı içilebilecek su alımı sağlandı.

Yaşlılara hizmet

Görevi süresince Sosyal Sorumluluk Projelerine de büyük önem verdiğini dile getiren Atakara, 60 yaş üstü tüm vatandaşlara kuaförlük hizmetlerinin aksamadan sağlandığını söyledi. Dr.Atakara “Mesleğim icabı onlara gece gündüz demeden sağlık hizmeti sundum. Hiçbir belediyenin yapamadığını yaptık ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın doğum günlerini hep birlikte kutladık. Biz sadece bir gün değil, hergün büyüklerimizin yanında olduk” diyerek bu alanda gerçekleştirilen etkinliklerin önemine değindi. 

Atakara, görevi devr aldıktan sonra bugüne kadar , harap durumda olduğunu söylediği Belediyeye ait olan araç filosunu, tam teşekküllü olarak 42 araca çıkarttığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün birçok belediyenin büyük sorunlarından biri olan çöp sorununu ortadan kaldırdığım gibi, çöp toplama merkezlerinin değişmesinden dolayı bayağı uzayan mesafelere hergün gidilmesini engellemek için çöp araç fiomuza iki adet 60 metreküp çöp simitreyleri kattık. Böylece araçlarımızın her gün uzun mesafeler kat edip yıpranmasını engellemiş olduk.”  

Yaşanabilir bölgeler yaratıldı

Geçmiş yıllarda Alsancakta  birçok sokağın toprak olduğunu belirten Atakara ,asfalt olan bölgelerin ise çok kötü durumda olduğunu, görev süresince birçok sorunlu bölgeyi yaşanabilir hale getirdiğini vurguladı.

 Atakara şöyle dedi:

“Bu sürede 98 bin metre 2 asfalt dökmeyi başardım.Ayrıca 52 bin 500 m2 kaldırım ve altyapı çalışması yapıldı.Şu an asfalt ve alt yapı çalışmaları devam eden bölgelerimiz var. Kocatepe sokak, Sakarya sokak  ve turist evleri diye bilinen bölge de kısa zamanda hak ettiği görüntüye ulaşacak .Geriye kalan diğer sokaklarımızında kısa zamanda altyapı ve asfalt çalışmaları başlatılacaktır . Bunun yanında alt yapı çalışmaları yaparken telefon kablolarını da yer altına geçirmekteyiz.”

Alsancak’a kazandırılan projeler arasında bir Ekopark, dört park ve bir spor alanını  sıralayan Atakara , “Bunun yanı sıra bölgemizde bulunan salhane, hijyenik koşullarda kesim yapılabilmesi için yenilendi. Ayrıca daha önce Posta Dairesi bulunmayan Alsancak’a kendi çalışanlarımızdan bir kadro oluşturarak Posta Dairesi kazandırdık” dedi.

Ambulans ve itfaiye projesi

Şu anda ikisi ihale aşamasında olan altyapı projelerinin devam ettiğini belirten Atakara,  seçilmesi halinde Alsancak ve Alsancak’ta yaşam sürenler için çalışmaya devam edeceğini, tüm bu hizmetlere ek olarak bir de bölgeye Belediyeye bağlı olan Ambulans ve Sağlık Merkezi kurmak için projelerinin hazır olduğunu, buna İtfaiye’nin de ekleneceğini kaydetti. Atakara diğer projelerini ise  şöyle sıraladı:

Kaldırım  alt yapı ve asfalt çalışmaları ihtiyaç duyulan bölgelere devam edecektir.
TC 'den gelecek su projesi kapsamında su sıkıntısı çektiğimiz kasabamızı yemyeşil görünüşe kavuşturacağız.
Rekreasyon projesi.

Çocuk parkları.
Bina ve tesislerimizin yenilenebilir enerji sistemlerine dönüştürülmesi.  

Borçsuz bir belediye

Şu an bankalar ile online çalışabilecek bir otomasyon sistemi ve Belediye personeline  hizmet içi eğitimler vererek belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yürütmekte olduklarını ifade eden Atakara “ Belediye bütçeleri her geçen yıl artmaktadır. Belediyemizin bütçesi 2003’ten bugüne altı katından fazla büyüterek bugün kendi kendini çevirebilecek bir duruma gelmiştir”dedi.  

 Şu anda borçsuz denilebilecek bir Belediye yönettiğini kaydeden Atakara, 90 kadrolu,10 kişi de geçici statüsünde olmak üzere 100 kişilik bir ekibe sahip olduklarını belirtti.

Atakara, vatandaşlardan tahsil edilemeyen borçların olduğunu fakat bu borçların da genellikle yoksul ailelere ait olduğundantaksitlendirilerek orta vadede toparlanabildiğini ifade etti.

DİYALOG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.