1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ASGARİ ÜCRET HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 145 TL ARTIRILDI”
''ASGARİ ÜCRET HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 145 TL ARTIRILDI”

''ASGARİ ÜCRET HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 145 TL ARTIRILDI”

Bakalar Kurulu 2014’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “SON ÜÇ YILDA TOPLAM 178 TL ARTIRILAN ASGARİ ÜCRET BİZİM HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 1 DEFADA 145 TL ARTIRILDI”

“EĞER GELİŞEN SÜREÇTE ASGARİ ÜCRETİN EKONOMİMİZİN VE GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE YETERSİZ OLDUĞU GÖZLEMLENİRSE HÜKÜMET OLARAK ASGARİ ÜCRETİN BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRMESİNİ VE YENİDEN BELİRLENMESİNİ YAPABİLİRİZ”

Bakalar Kurulu 2014’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi basına açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2014 yılı için belirlenen asgari ücrete değinerek, bazı çevrelerin söz konusu ücretin yetersiz olduğu yönünde iddialarına işaret etti.

Yorgancıoğlu, 2008’den bugüne kadar asgari ücretin bazen 2 yılda 1 kez, bazense yılda 1 kez küçük küçük dilimlerle artırıldığını kaydetti.

“SON ÜÇ YILDA TOPLAM 178 TL ARTIRILAN ASGARİ ÜCRET BİZİM HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 1 DEFADA 145 TL ARTIRILDI”

“Son üç yılda toplam 178 TL artırılan asgari ücret bizim hükümetimiz döneminde 1 defada 145 TL artırıldı” diyen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, artış oranının yaklaşık yüzde 10 oranında olduğunu söyledi.

Yasalara göre asgari ücretin yılda 3 kez belirlenebileceğini anımsatan Yorgancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) hükümetleri döneminde asgari ücretin en az 2 kez belirlendiğini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Eğer gelişen süreçte asgari ücretin ekonomimizin ve günün koşullarına göre yetersiz olduğu gözlemlenirse hükümet olarak asgari ücretin bir kez daha değerlendirmesini ve yeniden belirlenmesini yapabiliriz” dedi.

“HÜKÜMET BÜTÇE OLANAKLARI ÇERÇEVESİNDE HER TÜRLÜ ZARARI GİDERMEYE ÇALIŞACAK”

Mesarya’da geçtiğimiz hafta yaşanan sel baskınlarına değinen Yorgancıoğlu, zarar tespit çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti, hükümetin bütçe olanakları çerçevesinde her türlü zararı gidermeye çalışacağını açıkladı.

BAKANLAR KURULU’NUN GÜNDEMİNDE BAZI YASA TASARILARI VAR

Hükümetin halkın ihtiyaçları doğrultusunda yasaları yeniden şekillendirdiğine de işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki yasa tasarıları hakkında kısa bilgiler verdi.

Özkan Yorgancıoğlu, gündemlerinde, Kan Hastalıkları Yasa Tasarısı, uyuşturucu maddeyle ilgili suç ve cezaları belirleyecek ve cezaların artırılmasıyla ilgili yasa tasarısı olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, gündemlerinde Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) 2014 bütçesinin olduğunu da ifade etti.

KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI ÇALIŞANLARININ ALACAKLARINI ÖDENMESİ

Başbakan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarının alacaklarını geçtiğimiz haftalarda ödeyeceklerini açıkladıklarını ancak konunun yasal engele takıldığını anımsattı.

Bakanlar Kurulu’nun gündeminde söz konusu yasal engelin aşılması için hazırlanan Yasa Tasarı’nın Meclise gönderilmesinin de olduğunu ifade eden Özkan Yorgancıoğlu, yasadaki eski hükme değindi, yapacakları yasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Yorgancıoğlu, “Umarız ki 15’i ve öncesinde bu arkadaşlarımızın kaç yıldır söz konusu olan mağduriyetlerinin bir kısmını giderir noktada olacağız” dedi.

“DÖVİZİN BÜYÜK ORANDA FIRLAMIŞ OLMASININ ÜLKEMİZDE YARATMASI MUHTEMEL OLUMSUZ SONUÇLARI OLABİLİR”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, gündemlerinde araç seyrü seferi ve diğer zamlarla ilgili bir madde olup olmadığının sorulması üzerine, araç seyrü seferleriyle ilgili bir zam olacağını düşünmediğini söyledi, şöyle devam etti:

“Bu günün gündemi olmasa bile Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle dövizin büyük oranda fırlamış olmasının ülkemizde yaratması muhtemel olumsuz sonuçları olabilir.

Onları önümüzdeki günlerde birlikte görüp, değerlendireceğiz.

Biz vatandaşın minimum düzeyde etkilenmesi içinde elimizden geleni yapacağız. Takdir ederseniz ki bu sadece bizimle ilgili değil.”

YURTTAŞLIK YASASI

Yurttaşlık Yasası’nın hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Özkan Yorgancıoğlu, yasanın bitmek üzere olduğunu tahmin ettiğini söyledi, ilgili bakandan daha detaylı bilgi alıp, ilerleyen günlerde basını bilgilendirebileceğini belirtti.

ULUÇAY’IN MESARYA ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın yarın Mesarya bölgesine gerçekleştireceği ziyarete katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Yorgancıoğlu, yarınki programında böyle bir gündem olmadığını ancak İçişleri Bakanı’nın gerek duyması halinde kendisine katılabileceğini söyledi, daha önce de söz konusu bölgeyi ziyaret ettiğini anımsattı.

KTHY ÇALIŞANLARININ ÖDENMESİ İÇİN YARATILAN KAYNAK

KTHY çalışanlarının ödenmesi için yaratılan kaynağın sorulması üzerine Yorgancıoğlu, KTHY’nin yedek parçaları olduğunu anımsattı, 2 milyon TL’nin söz konusu parçaların satılmasıyla elde edildiğini söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, tasfiye halindeki bankalardan elde edilen yaklaşık 8 milyon TL’lik bir gelir olduğunu da ifade ederek, bu gelirlerin birleştirilerek yaklaşık 10 milyon TL elde edildiğini kaydetti.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.