1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ASGARİ ÜCRET YIL SONU BELİRLENECEK”
“ASGARİ ÜCRET YIL SONU BELİRLENECEK”

“ASGARİ ÜCRET YIL SONU BELİRLENECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar, çalışma hayatındaki sorunları çözme yöntemlerinianlattı. Gürpınar, işsizliği özel sektöre teşviklerle ve yabancı işgücünü azaltarak çözmeyi hedeflediklerini vurguladı.

A+A-

İşçi kesiminin hak arama yollarını etkinleştirmek için yasal mevzuat üzerinde çalışıldığını belirten Gürpınar, Asgari ücretin ise yıl sonunda belirleneceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Gürpınar, yaptığı açıklamada, çalışmanın yıl sonuna olgunlaştırılacağını belirtti ve hedeflerinin bu kalıpları masaya taşımak olduğunu söyledi.

Gürpınar kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda da değindi.

Çalışma yaşamındaki sorunların ancak “Kayıt dışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı”yla giderilebileceğini belirtti.

Bakan Gürpınar, işsizlik sorununa çözüm yollarını da açıkladı.

Aziz Gürpınar, ülkedeki yabancı işgücünde azaltmaya gidilmesi yönündeki çalışmaların da devam ettiğini, bunun için işgücü ihtiyaç analizi yapıldığını söyledi.

Aziz Gürpınar, işçi kesiminin haksızlığa uğraması halinde hak arama yollarını hızlandırmak için yargıya gidilmeden bağımsız bir komisyon kurularak, çözme hedefinde olduklarını da dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tahsilatların artması için belediyelerin kaynaklarında kesinti yönetimine gitmek için çalıştıklarını da söyledi.

Brt

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.