1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENEMEMESİNE TEPKİ!
ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENEMEMESİNE TEPKİ!

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENEMEMESİNE TEPKİ!

Çağ-Sen yeni asgari ücretin belirlenmemesinden dolayı hükümeti eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) yeni asgari ücretin belirlenmemesinden dolayı hükümeti eleştirdi.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, “Ağustos ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen asgari ücretin yeniden belirlenmemiş olması hükümet adına ciddi bir ayıptır” dedi.

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ileri süren Davulcu, “Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler ile Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti işbaşına geldiğinden bu yana, işçi sınıfı daha da fakirleştirilmiştir. Asgari ücret artık, açlık sınırının altındadır” dedi.

Hükümetin, Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname’yle sermaye kesiminden alacağı olan “40 milyon lira civarında” bir meblağı bağışladığını iddia eden Davulcu, bağımsız hukukçuların yasa gücünde kararname ile vergi affı getirilmesinin anayasaya aykırı olduğu görüşünü taşıdığını bunun yanında bağımsız ekonomistlerin görüşlerinin de “sıklıkla vergi affına gidilmesinin vergisini düzenli ödeyen kesimlere haksızlık olduğu ve bundan sonraki dönemde devletin vergi toplamada daha da güçlüklerle karşılaşacağı” yönünde olduğunu söyledi.

CTP-BG ve DP-UG koalisyon hükümetini “anayasa tanımaz ve devlet yönetim ilkeleriyle çelişen” tutumla suçlayan Davulcu, hükümeti Asgari Ücretler Komisyonu’nu toplantıya çağırıp işçi temsilcilerinin önerisine destek vererek yeni asgari ücreti belirlemeye ve 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmesini sağlamaya çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.