1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENME KRİTERLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ
ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENME KRİTERLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENME KRİTERLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı eylemde, orta vadede asgari ücretin belirlenme kriterlerinin yeniden düzenlenmesini ve güncel olarak da insanca, adil bir rakam olarak belirlenmesini istedi.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi  (YKP), Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı eylemde, orta vadede asgari ücretin belirlenme kriterlerinin yeniden düzenlenmesini ve güncel olarak da insanca, adil bir rakam olarak belirlenmesini istedi.

“Asgari ücret ipe de sabuna da yeter”, “Herkese Haftalık 40 saat güvenceli, sendikalı iş” yazılı pankartlar açan YKP üyelerine, Çağ-Sen de destek verdi.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde yeniden asgari ücretin belirlenme süreci içerisinde bulunulduğunu söyleyerek, asgari ücreti belirleyen kriterlerin değişmesi gerektiğini defalarca dile getirmelerine rağmen, bu yıl da eski kriterlere göre belirleneceğini ifade etti.

Kıbrıs’taki asgari ücretin amacının dışında kullanıldığı için işlevinden uzaklaştığını savunan Kanatlı, Asgari ücret, asgari başlangıç ücreti olması gerekirken Kıbrıs’ın kuzeyinde en yaygın ücrettir” dedi.

Kanatlı, resmi rakamlarla işsizliğin yüzde 10’lara yükseldiği, genç nüfusta bu oranın dörtte bir seviyede seyrettiğini savunan Kanatlı, bu  koşullarda ücret politikalarının yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Ücret ve çalışma saatlerinin en kötü durumda olduğu sektörlerde sendikalaşma olmadığına işaret eden Kanatlı, “Zaten sendikalı çalışma olanağı olmadığı için toplu sözleşmeli çalışma yaşamı da yoktur” dedi.
Yetkililerin asgari ücretin altında çalıştırmaya da göz yumduğunu ileri süren Kanatlı, böylesi koşullarda asgari ücretin belirlenmesine indirgenmiş bir tartışmanın ciddi eksiklikler barındırdığını belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.