1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. AŞIKLARIN KALPLERİ BİRLİKTE ATIYOR
AŞIKLARIN KALPLERİ BİRLİKTE ATIYOR

AŞIKLARIN KALPLERİ BİRLİKTE ATIYOR

bakalım araştırmalar neyi gösteriyor

A+A-

Bilim insanları, çiftlerin nefes alma aralıklarını ve kalp atış ritminin birbirine senkrone olduğunu belirtti. Çiftlerin bu ritmi yakalayabilmesi için sadece yanyana oturması yetiyor.

California Üniversitesi'nde yapılan araştırma ilişkinin fiziksel etkileri üzerine çalışmaya başladı. Araştırmayı yürüten Profesör Emilio Ferrer, “Daha önceki araştırmalarda ilişkide olan bir kişinin karşısındakinin yaşadıklarını duygusal olarak deneyimlediğini görmüştük. Bu araştırma paylaştıkları deneyimin psikolojik seviyede de olduğunu gösteriyor' dedi.

Araştırma ekibi 32 çifti kalp atışlarını ve solunum hareketlerini kontrol eden monitörlere bağladı. Sessiz bir odada bekletilen çiftlerden birbirinden biraz uzak oturması, konuşmaktan ve fiziksel temastan kaçınmaları istendi. Belli bir noktadan sonra birbirlerinin hareketlerini taklit etmeleri söylendi.

'KADINLAR UYUM SAĞLIYOR'
Araştırmanın sonunda çiftlerin kalp ritimleri ve nefes alışlarının senkrone olduğu ortaya çıktı. Ancak kadınların partnerlerine uyum sağlamaya daha eğilimli olduğu gözlemlendi.

Doktora öğrencisi Jonathan Helm, bu durumu 'Kadının kalp atışı partnerine bağlı. Bence kadınların eşlerine karşı daha güçlü bir bağı var. Belki de bunu daha güçlü bir empati olarak açıklayabiliriz' dedi.

Daily Mail'in haberine göre, çiftler daha sonra yabancılarla eşleştirildi ancak sonuç aynı değildi.

Daha önce Danimarka'da yapılan bir araştırmada da bir arkadaşın stresli dönemine tanık olmanın o kişi üzerinde de stres oluşturduğu belirlenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.