1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ASIL HEDEFİ THY UÇAĞI İDİ!
ASIL HEDEFİ THY UÇAĞI İDİ!

ASIL HEDEFİ THY UÇAĞI İDİ!

Asıl hedefi THY uçağı idi!

A+A-

Somali uçağında kendisini patlatan intihar bombacısının, aslında Türk Hava Yolları'na ait bir uçak için bilet aldığı iddia edildi.
 
Somalili yetkililer, geçtiğimiz hafta Daallo Havayollarına ait yolcu uçağında meydana gelen patlamanın laptop içerisine yerleştirilen patlayıcının ateşlenmesi ile gerçekleştirildiğini kaydederek, laptopun adına kayıtlı olduğu Abdullahi Abdisalam Borle’nin, aslında Mogadişu’dan kalkış yapması planlanan THY uçuşuna bilet aldığını, ancak uçuşun ertelenmesiyle Daallo Havayollarına yönlendirildiğini söyledi.  
 
Geçtiğimiz hafta Daallo Havayollarına ait Somali-Cibutu seferini gerçekleştiren yolcu uçağının kabininde kalkıştan 5 dakika sonra patlama meydana gelmiş, uçağın gövdesinde delik açılmıştı. Patlamanın meydana geldiği yerde oturan Abdullahi Abdisalam Borle’nin açılan delikten düşerek hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayda uçak Somali’nin başkenti Mogadişu’ya acil iniş yapmıştı. Somali hükümet sözcüsü Abdislam Aato, patlamanın bir laptop içine yerleştirilen patlayıcının ateşlenmesi ile meydana geldiğini ve laptopun da Abdullahi Abdisalam Borle adına kayıtlı olduğunu doğruladı.
 
Sözcü Abdislam Aato, saldırıyı gerçekleştiren Borle’nin, aslında Mogadişu’dan kalkış yapması planlanan THY uçuşuna bilet aldığı ancak uçuşun ertelenmesiyle diğer yolcular gibi saldırganın da Daallo Havayollarına yönlendirildiğini söyledi. Aato, devam eden soruşturma kapsamında en az 20 kişinin tutuklandığını dile getirerek, “Şüpheliler iş birliği yapıyor ve önemli bilgiler elde ettik. Olayın nedeninin en kısa sürede bulacağız” dedi. Hükümet sözcüsü Aato, olayın meydana geldiği günden beri Mogadişu Havalimanında güvenlik önlemlerinin arttırıldığını aktardı.
 
THY yetkilileri de konuyla ilgili açıklamasında ilgili uçuşun kötü hava koşulları nedeniyle ertelendiğini kaydetti.
 
Olayı şu ana kadar üstlenen olmazken, saldırının Eş Şebab tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği belirtiliyor.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.