1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASİL NADİR ARTIK ÖZGÜR!
ASİL NADİR ARTIK ÖZGÜR!

ASİL NADİR ARTIK ÖZGÜR!

Asil Nadir Kıbrıs'a dönüyor!

A+A-

İngiltere’nin dün akşam Türkiye’ye iade ettiği Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edildi. Nadir’in kız kardeşi Bilge Nevzat, ünlü iş adamının serbest kalmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Bilge Nevzat, Lefkoşa’da yaptığı açıklamada, Nadir’in (75) birkaç gün içinde Ada’ya gelmesinin beklendiğini belirterek, "Çok mutluyuz. Yurduna dönmesi kardeşim için çok önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Kardeşimin dönmesi, ülkemiz için de çok iyi olacak. Geçmiş tecrübe ve bilgisiyle bu ülkeye katkıları devam edecektir. Geçen yıl ölen annemin son dileği de buydu. Annem rahat uyuyacak" dedi.

Nevzat ayrıca tahliye süreciyle ilgili olarak 4 kişiye teşekkür borçları olduğunu da kaydetti ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Adalet Müşaviri Ömer Altıntaş ve aile dostları iş insanı Cankut Bagana'ya teşekkür ederim” diye konuştu. 

AKINCI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞ

Türkiye ile İngiltere arasında bir süredir gizlice süren Asil Nadir’in iadesi konusunun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında da ele alındığı da kaydedildi. 

İNGİLTERE DÖNDÜ 10 YIL CEZA ALDI

İngiltere’de kurduğu Polly Peck şirketiyle 1980 ve 90’lı yıllara damgasını vuran Asil Nadir, şirketinin mali kaynaklarını zimmetine geçirmekle suçlanarak hapse atılmıştı. 1993 yılında kefaletle serbest kalan ve özel uçağı ile Londra’dan KKTC’ye kaçan Nadir, 2010 yılına kadar Ada’da kaçak hayatı yaşadı. 2010’da Londra’ya dönen ve yargılanarak 10 yıl hapse mahkum edilen Nadir, uzun süredir vatandaşı olduğu Türkiye’ye dönmeyi talep ediyordu. İngiliz yasalarına göre, cezasının yarısından fazlasını çeken hükümlüler şartlı olarak serbest kalabiliyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.