1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASİL NADİR'İN TÜRKİYE'YE İADESİ TALEBİNİN REDDEDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
ASİL NADİR'İN TÜRKİYE'YE İADESİ TALEBİNİN REDDEDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

ASİL NADİR'İN TÜRKİYE'YE İADESİ TALEBİNİN REDDEDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekme talebinin İngiltere Adalet Bakanlığı tarafından reddedildiği öne sürüldü.

A+A-

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesinin haberinde, şirketi Polly Peck'ten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası alan ve bu cezasını Türkiye'de çekmek isteyen Asil Nadir'in talebinin İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Türk ve İngiliz vatandaşlığı bulunan Nadir'in, mahkemenin verdiği 10 yıllık cezanın üzerine 6 yıl daha hapiste kalmamak için yatırımcılara 5 milyon sterlin tazminat ödediğini aktaran Times, Adalet Bakanlığı'nın bu kararının 71 yaşındaki Nadir için "ağır bir darbe" olduğu yorumunu yaptı.

Haberde, Nadir'in 1980'lerde şu anda iktidarda bulunan koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden fazla bağışta bulunduğu, 17 yıl KKTC'de yaşadıktan sonra 2010'da yeniden Londra'ya döndüğü hatırlatıldı.

Asil Nadir, İngiltere'de 7 ay süren davanın ardından geçen yıl Ağustos ayında 1980'lerde sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine 28,6 milyon sterlin geçirmekten suçlu bulunmuş ve 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Nadir, dokuz aydır Londra'nın güneyindeki Belmarsh hapishanesinde tutuluyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.