1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AŞIRI YAĞMUR MESARYA'YI VURDU!
AŞIRI YAĞMUR MESARYA'YI VURDU!

AŞIRI YAĞMUR MESARYA'YI VURDU!

Yoğun yağış özellikle Mesarya bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor. Dün akşamdan beri aralıklarla devam eden ve zaman zaman şiddetini artırarak doluya dönüşen yağış, su baskınlarına neden oluyor.

A+A-

DEĞİRMENLİK BELEDİYE BAŞKANI IŞISAL: “BÜYÜK BİR FELAKET VAR.. EVLERE SU GİRMEMESİ İÇİN EKİPLERİMİZ ÇALIŞIYOR”

Yoğun yağış özellikle Mesarya bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor. Dün akşamdan beri aralıklarla devam eden ve zaman zaman şiddetini artırarak doluya dönüşen yağış, su baskınlarına neden oluyor.

Mesarya köylerinde zarara yol açan yağışlar, Lefkoşa-Gazimağusa anayolunun bazı bölümlerinin de trafiğe kapatılmasına neden oldu.

Özellikle Düzova, Kalavaç, Yeniceköy, Çukurova, Serdarlı, Turunçlu, Ulukışla bölgelerinde etkili olan yoğun yağışlar su baskınlarına sebep oluyor. Bazı evler ve mandıralar sular altında kaldı.

Kalavaç’ta bir ev yıkılırken, muhtar Ömer Meraklı, köydeki barajın taşmasından endişe ettiklerini söyledi. Meraklı, barajın taşması halinde Çukurova köyünün tehlikeye gireceğini belirtti.

Su baskını yaşanan köylere Sivil Savunma, polis, itfaiye, kaymakamlık, Su İşleri Dairesi ve belediyelerden ekipler müdahale ediyor.

IŞISAL: “BÜYÜK BİR FELAKET VAR”

TAK muhabirinin bölgedeki durumla ilgili sorusunu yanıtlayan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, “Büyük bir felaket var. Ekiplerimiz belediyeye bağlı tüm köylerde evlerin zarar görmemesi için çalışıyor” dedi.

Işısal, Değirmenlik ve Beyköy’de tehlike olmadığını ancak Çukurova’da bir eve su girdiğini; Yeniceköy’e giden yolda derelerin taştığını, tüm tarlaların su dolduğunu; vidanjör ve kepçelerin Düzova ve Çukurova’da çalıştığını kaydetti.

Osman Işısal, Erdemli’de bir mandıraya su girme tehlikesi yaşandığını ve önleme çalışmalarının sürdüğünü; Dilekkaya’da da bir ekip çalıştığını anlattı.

“Mesarya’da büyük bir felaket var” diyen Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, saat 11.30 itibarıyla belediye ekiplerini evlere su girmesini önlemek üzere Düzova köyüne yönlendirdiğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.