1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AŞK, BÖLÜNMÜŞ KIBRIS'TA BARİYERLERİ YIKTI
AŞK, BÖLÜNMÜŞ KIBRIS'TA BARİYERLERİ YIKTI

AŞK, BÖLÜNMÜŞ KIBRIS'TA BARİYERLERİ YIKTI

Aşk, bölünmüş Kıbrıs'ta bariyerleri yıktı

A+A-

Reuters haber ajansı, Kıbrıslı Rum Larkos Larkou ile Kıbrıslı Türk Hatice Ardost'un evliliğini haberleştirdi
 
Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, 43 yaşındaki Kıbrıslı Rum Larkos Larkou ve 34 yaşındaki Kıbrıslı Türk Hatice Ardost'un evliliklerini, "Aşk, etnik olarak bölünmüş Kıbrıs'ta bariyerleri yıktı" başlığıyla abonelerine duyurdu.

Michele Kambas imzasıyla dün servis edilen habere göre çift, sosyal medya üzerinden tanıştı ve aşkları müziğe olan tutkuları ile gelişti.

Her ikisinin de müzisyen olduğu belirtilen haberde, "Larkos Larkou ve Hatice Ardost, her hangi bir çift değil. Belki de on yıl önceki güvensizlik ve çatışma ile parçalanmış bir ülkede bu birliktelikleri işitilmezdi" ifadesi kullanıldı.

"İki insanın birlikteliği mucize sayılmamalı"

Larkou, "Başkaları için birlikteliğimiz konu yapılabilir ama ikimiz için gayet doğal" dedi. Ardost ise "iki insanın birlikteliği bir mucize sayılmamalı" diye ekledi.

Reuters, bu birlikteliği "örnek bir birliktelik" olarak da nitelerken, Ardost ve Larkou'nun evliliği gibi evliliklerin çok az olduğu ancak arttığı öne sürüldü.

Haberde, Kıbrıs müzakerelerinden ve 1974'le ilgili geçmişten de bahsedildi.

Larkou ve Ardost'un 2014 yılında, tanıştıktan iki ay sonra evlendikleri de kaydedilirken, bu yılsonlarına doğru ilk bebeklerinin doğacağı da kaydedildi.

Larkou'nun annesi Türkçe öğreniyor

Aynı haberde, çiftin ailelerinin açık fikirli, ileri görüşlü insanlar olduğu, Larkou'nun annesinin Türkçe öğrendiği, Ardost ailesinin ise "Ada'da kimse barışı konuşmazken, bunu isteyen bir aile olduğu" da dile getirildi.

Mağusa'da büyüdüğünü anlatan Hatice Ardost, okullarda beyinlerinin yıkandığını ve büyüdükleri zaman iki toplumun bir arada yaşayabileceğini anlamaya başladıklarını dile getirdi.

Göçmen bir aileden gelen Larkou da, "bizde de tamamen aynıydı" ifadesini kullandı.

Hatice Ardost ve Larkos Larkou, Kıbrıslıları, "Elence konuşanlar" ve "Türkçe konuşanlar" diye ayırmayı tercih ettiklerini belirtti.

Ardost ve Larkou'nun, EasyJet tarafından iki toplumlu ortaklıklara verilen para ödüllerinden birini kazandığı da hatırlatılan haberde, Larkou'nun, 2004 yılındaki referandumda, "Evet" oyu veren Rum azınlık seçmenler arasında olduğu eklendi.

Larkou, çözüm için umutlu ve pozitif

Larkou, çözüm olup olmayacağı konusunda umutlu ve pozitif olduğunu ifade etti. Larkou, "Bu bizim için bir şans. Tüm Kıbrıslıları çözüme hazır olarak görmek istiyorum. Bu büyük bir şanstır. Ben kişi olarak hazırım ve çevremdeki birçok insan da buna hazırdır" dedi.

Taviz vermeyi kabullenmek gerektiğine dikkat çeken Larkou, "Hatalar yaptığımızı anlamalı, affetmeli ve bazı feragatlarda bulunmak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz" diye konuştu.

Hatice Ardost ise şunları dile getirdi:

"Bir gün, Kıbrıslıların ortak bağlarının birleşmeyi sağlayacağına inanıyorum. Anlaşma belki şimdi olmayabilir. Ama barış mutlaka olacaktır. Olmalıdır".

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.