1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASKERİ BÖLGEYE DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ!
ASKERİ BÖLGEYE DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ!

ASKERİ BÖLGEYE DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ!

Kermiya’daki 200 dönümlük alan ‘askeri bölge’ kapsamından çıkartıldı, RAUF Denktaş Üniversitesi’ne verildi…

A+A-

Ayşe GÜLER

Dereboyu ile Kermiya arasında kalan devasa arazi içerisindeki 200 dönümlük alan, Bakanlar Kurulu kararı ile ‘askeri bölge’ kapsamından çıkartıldı, yeni kurulacak RAUF DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ’NE kiralandı.

Rauf Denktaş ile Güler Denktaş Dedezade’nin direktörü olduğu Mediterranean Master Education Services Ltd’e kiralanan askeri alan ile ilgili düğmeye basıldı.

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş, Rauf Denktaş adı altında yeni bir üniversite kurulması için çalışmalara başladıklarını  doğruladı.

Denktaş, Kermiya bölgesinde 200 dönümlük askeri alanın Bakanlar Kurulu kararı ile ‘askeri bölge’ kapsamından çıkarıldığını açıkladı.

İlk kampüs Lefkoşa Surlariçi’nde…

Rektörlüğünü eski YÖDAK Başkanlarından Dr. Hasan Ali Bıçak’ın yapacağı Rauf Denktaş Üniversitesi, ilk etapta Lefkoşa Surlariçi bölgesinde şu anda tamirat çalışmaları süren bir binadan Eylül ayında öğrenci almaya başlayacak.

YÖDAK’tan şu anda şartlı ön onay üniversite, eğitime başlama izni almasının ardından Kermiya bölgesindeki yeni kampüsün temellerini bu yıl içerisinde atacak.

Arazi izni Mart ayında alındı!

Denktaş kardeşlerin sahibi olduğu Mediterranean Master Education Services Ltd, arazi iznini Mart ayında aldı.

Şirket, ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ kurma amacıyla Kermiya’daki alan dışında birkaç yere daha başvuruda bulundu.

Rauf Denktaş:

“ 200 dönümlük alana Rauf Denktaş Üniversitesi kuracağız”

Rauf Denktaş, Rauf Denktaş adı altında yeni bir üniversite kurulması için çalışmalara başladıklarını  doğruladı.

Denktaş, Kermiya bölgesinde 200 dönümlük askeri alanın Bakanlar Kurulu kararı ile ‘askeri bölge’ kapsamından çıkarıldığını kaydetti.

Rauf Denktaş üniversitesi kurmak için birkaç bölge için müracaatta bulunduklarını söyleyen Denktaş, “Asker, bu bölgeyi uygun gördü. Uygunluk verildi, Bakanlar Kurulu da askeri bölge kapsamından çıkardı” dedi.

Denktaş şöyle devam etti: “Askeri bölgeler, Kolordu Komutanlığı’na bağlıdır. Onlar da TC’den Genel Kurmay Başkanlığı’ndan müsaade alır. Ona göre uygunluk verir. Bize uygunluk verdi, Bakanlar Kurulu da askeri bölge kapsamından çıkardı”

“Şartlı onay aldık”

Bu konuyla ilgili arazi iznini Mart ayında aldıklarını da belirten Denktaş, üniversitenin Eylül ayında Surlariçi bölgesinde şu anda tadil edilen binada öğrenci kabulüne başlayacağını dile getirdi.

Denktaş, YÖDAK’tan şartlı onay aldıklarını da söyleyerek, eğitime başlama iznini almalarının ardından ilk etapta Surlariçi bölgesinde şu anda tamir edilen binada öğrenci kabul edeceklerini aktardı.

Bu yıl içerisinde Kermiya bölgesindeki yeni üniversite kampüsünün temellerini atacaklarını belirten Denktaş, kendilerine verilen bölgede askeri birliğin bulunmadığını yineledi.

İçişleri Başkanlığı Müsteşarı Gürkan Kara:

“Askeri birlik dışında spor tesisi kurulacak’

İçişleri Başkanlığı Müsteşarı Gürkan Kara ise Denktaş’ın aksine bölgeye üniversite değil, spor tesisi yapılacağını savundu.

Kara, söz konusu tesisin askeri birliğin dışarısında olacağını da dile getirdi.

Kara, şöyle devam etti: “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı askeri birliğin olduğu bölgeyi serbest bırakacaksa bırakır. Eğer çalışma varsa bunlar bizimle değil, Başbakanlık ile koordineli şekilde konuşulur”

Konuyla ilgili görüş almak için aradığımız Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Sami Osmanlı’ya ise gün boyunca ulaşılamadı.

GKK: Askeri birliğin çekilmesi gündemde yok!

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu ise bölgedeki askeri birliğin çekilmesinin gündemde olmadığını açıkladı.

Lefkoşa Şehir Parkı için askerin 80 metre geri çekilmesi gerekiyordu!

Hatırlanacağı üzere bölgedeki askerin 80 metre çekilmesi halinde, ‘Lefkoşa’nın Kartpostal Karesi’ olarak adlandırılan Lefkoşa Şehir Parkı hayata geçirecekti.

Uzun süre üzerinde çalışılan ancak askıda kalan proje, Kanlıdere ve onu besleyen kolların ıslahının ardından Lefkoşa’ya kazandırılması planlanıyordu.

Parkın içerisinde, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor alanları, sanat müzesi, amfi tiyatro açık hava müzesi ile cafelerin olması hedefleniyordu.

1-20170526110352.jpg

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.