1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AŞKI İÇİN HAPİS YATTI, ŞİMDİ SINIR DIŞI
AŞKI İÇİN HAPİS YATTI, ŞİMDİ SINIR DIŞI

AŞKI İÇİN HAPİS YATTI, ŞİMDİ SINIR DIŞI

Erkek arkadaşının suçunu polisten gizlemesi nedeniyle 11 aydır Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Arzu Diner, önceki gün tahliye edildi

A+A-

10 yaşında ailesi ile birlikte Hatay’dan KKTC’ye yerleşen ve 20 yıldır adada ikamet eden Arzu Diner, erkek arkadaşı Emir Ersoylu’nun işlediği suçu polisten gizlediği için yaklaşık 11 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olarak cezasını çekti.

23 Ekim 2013 tarihinde tahliye olan Arzu Diner KKTC’den cuma günü ada dışı edildi tüm ailesi burada olan Arzu Diner, tek başına Türkiye’de bir hayat kurmaya çalışacak.

Mersin’e giden Diner, sevgilisi Ömür Ersoylu’yu burada bekleyeceğini belirtti. “Bir hata işledik, cezamızı da çektik” ifadesini kullanan Diner, “Umarım beyaz gelinlik hayalim Ömür’ün cezasının bitmesi ile son bulacak” dedi.

Bildiği halde suçu gizlemişti
Girne - Alsancak’ta 8-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Ruşen Ertosun’un evinden çalınan 80 bin İngiliz Sterlini, 23 bin TL ve 3 bin Euro’yu sirkat eden Ömür Ersoylu’nun işlemiş olduğu suçu 1 ay sonra öğrendiği halde polisten gizleyen Arzu Diner de polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmanın ardından erkek arkadaşını çok sevdiği için suçu gizlediğini itiraf eden Arzu Diner Merkezi Cezaevi’ne gönderildi ve 11 ay hapis yattı.

11 ayın sonunda 23 Ekim tarihinde cezaevinden tahliye olan Diner, şimdi sevdiği adam Ömür Ersoylu’nun üç yıllık cezasını çekmesini bekleyecek.
Memleketi Hatay’a geri dönen Diner, sevdiği adamı bekleyeceğini söyledi.

Adadan ihraç edildi
Hatay’dan 10 yaşında iken ailesi ile birlikte KKTC’ye gelen ve 20 yıldır adada yaşam süren Arzu Diner, işlemiş olduğu suçtan dolayı 11 ay cezaevinde cezasını çekti.

23 Ekim’de tahliye olan Arzu Diner İç İşleri Bakanlığı’nın vermiş olduğu kararla adadan ihraç edildi. 

Tahliye oldu çilesi bitmedi
İçişleri Bakanlığı kararı ile adadan ihraç edilen Arzu Diner tahliye olduğu gün hücreye alındı ve 2 gün boyunca polis hücresinde bekletildi.

Tutuklandığı gün polis tarafından pasaport ve seyahat belgelerine el konulan Arzu Diner’in pasaportu polis’te kayboldu. Limandan çıkış yapmak için pasaportunu iki gün boyunca hücrede kapalı bekleyen Arzu Diner’in acılı annesi ise, “Kızımın çektiği 11 ay çilesi yetmezmiş gibi birde poliste hücrede bekliyor, sanki çok büyük bir suç işledi ve cezası bittiği halde nefes aldırmıyorlar” diye isyan etti.

Akrabaları vicdansız çıktı
Adada 20 yıldır yaşam süren ve ailesi ile birlikte yaşayan Arzu Diner işlemiş olduğu suçtan dolayı Kıbrıs’ta bulunan akrabalarının kendisini arayıp sormadığını söyleyerek, “Kırgınım ve çok üzgünüm 11 ay boyunca ailemden başka ziyaretime gelen olmadı, akrabalarım var amca çocuklarım burada ama herkes işine geldiği gibi davrandı.

Allaha çok şükür ailem bana kimsesizlik yaşatmadı. Ama insan cezaevine girince özlüyor, bekliyor bir akraba yüzü görmeyi. Düşmez kalkmaz bir Allah herkes bir hata yapıp bir gün buraya gelebilir” diyerek, pişmanlık ve üzüntüsünü bir arada dile getirdi.

“Onu çok seviyorum”
Çok sevdiği adam için 11 aylık hapislik cezasının ardından tahliye olan Arzu Diner 3 yıl hapse mahkûm olan Ömür Emirsoylu’yu gideceği yerde bekleyeceğini söyleyerek, duygularını şöyle ifade etti:

“İki buçuk yıldır Ömür’le birlikteliğimiz var ve ben onu çok seviyorum. Başıma gelenler onu sevdiğim için geldi ve pişman değilim. Adadan gönderileceğimi cezaevindeyken hissetmiştim. Mersin’e gideceğim ve biliyorum ki Ömür cezaevinde cezasını tamamlayınca gelip beni buradan alacak. Beni unutmayacağını biliyorum çünkü o da beni çok seviyor.

Yaptık bir hata. Suçumuzu da kabul ettik. Cezası ağır oldu, çünkü bizi demir parmaklıklar ayırdı, sadece mahkemeye çıktığımız günler gördük birbirimizi. Ama o anlık görme bile kalbimi biraz rahatlatıyordu. Ben onu sonsuza kadar bekleyeceğim.”

“Yokluk suça itti”
İşsizlik ve yokluğun erkek arkadaşını suça ittiğini anlatan ve tek hayallerinin evlenmek olduğunu söyleyen Arzu Diner sevgilisini suça iten nednleri ise şöyle anlattı:

“Ömür bir meyhanede garsondu. Daha sonra oradan ayrıldı, uzun süre iş bulamadığı için bunalıma girdi. Yokluk onu bu suça itti tek hayalimiz bir düğün yapmak ve mutlu olmaktı. Suçu bizim mutluluğumuz için işledi ve 3 yıl bunun cezasını çekecek.”

“Beni merak etmesin”
Erkek arkadaşının işlemiş olduğu suçu polisten gizlediği için ve 11 ay özgürlüğünden mahrum cezaevinde yatan ancak pişman olmadığını söyleyen Arzu Diner sözlerine şöyle son verdi:

“Ömürüm’e gazeteniz aracılığı ile iletmek istediğim tek şey beni hiç merak etmesin. Ben kendime ikimiz için iyi bakacağım ve ölene kadar da onu bekleyeceğim.

Olur, da eğer bu yazılanları okursa kendisini sonsuza kadar bekleyeceğimi ve bir gün mutlaka bir araya geleceğimizi bilsin. Buna inanıyorum, artık demir parmaklıklar arkasında değilim ellerimde kelepçe olmayacak ama özgürlüğüme de sevinemiyorum.

“Her genç kız gibi hayalim benimde gelinlik giymek. 11 ay boyunca cezaevinde her gece aynı rüyayı gördüm. Tek bir dileğim var Ömür cezasını bitirsin beni gideceğim yerden alsın ve rüyalarımdaki gelinliği giyeyim.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.