1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASLA PES ETMEDİM, ETMEYECEĞİM
ASLA PES ETMEDİM, ETMEYECEĞİM

ASLA PES ETMEDİM, ETMEYECEĞİM

Asla pes etmedim, etmeyeceğim

A+A-

Asla pes etmedim, etmeyeceğim

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Azerbaycan adına yarışmaya katılan Sami Hamidi çalışmaya devam edeceğini söyledi

Macaristan'da düzenlenen Dünya Fitness Şampiyonası'na Azerbaycan adına katılan ve
5. gelerek derece elde eden ülkemiz vücut geliştirme sporcularından Sami Hamidi, önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan bana bu kapıyı açtı

Sami Hamidi açıklamalarına Azerbaycan'a katılış süreciyle ilgili detaylara değinerek başladı. KKTC'deki federasyonla yaşadığı sorunlardan dolayı sosyal medyada yaptığı paylaşımlarının aynı sıkıntıları birebir yaşamış olan Ali Emre'nin dikkatini çektiğini ve kendisiyle temasa geçerek Azerbaycan adına yarışması için yardımcı olacağını söylediğini belirten Hamidi, yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini ve Azerbaycan'ın kendisine bu yarışmaya katılma fırsatını verdiğini ifade etti. Sami Hamidi, Azerbaycan'a ve bu kapının açılmasında kendisine yardımcı olan Ali Emre'ye teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Oldukça sıkı hazırlandım

Sami Hamidi bu gelişmeden kimsenin haberi olmadığını ve hazırlıklarına gizli başlayıp devam ettiğini belirtti. Günde üç idmanla oldukça sıkı bir şekilde bu yarışmaya hazırlandığını söyleyen Hamidi, bu sıkı hazırlık döneminde Califorian ve Meatballs'un beslenme konusunda kendisine destek çıktığını belirterek onlara da teşekkürlerini iletti. Yarışmayla ilgili beslenme dışındaki tüm masraflarını kendisinin karşıladığını ifade eden Hamidi, her türlü zorluğu aşarak bu başarıyı yakaladığını vurguladı.

Macaristan'da engellenmeye çalışıldım

Sami Hamidi Macaristan'a herhangi bir kafile veya delegeyle gitmediğini, orada sadece ailesi ve yoldaşı Kemal Sözüöz'ün bulunduğunu belirtti. Macaristan'da yarışacağını sosyal medyada duyurduktan sonra KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu başkanının yarışmaya katılmasını engellemek için telefon bürokrasisi gerçekleştirdiğini ancak bunda başarılı olamadığını belirten Hamidi, bu olayların podyumdan önce kendisini manevi olarak etkilediğini ve birkaç hata yaparak puan kaybetmesine sebep olduğunu ifade etti. Bu olumsuzluklara rağmen 50 ülke arasından Dünya 5.si olmayı başardığını ve bundan mutluluk duyduğunu belirten Hamidi, bu yarışma sayesinde eksiklerini de görme şansı bulduğunu vurguladı. Sami Hamidi, artık daha tecrübeli olarak bir sonraki yarışmaya şimdiden hazırlanmaya başladığını ifade etti.

Azerbaycan adına yarışmaya devam edeceğim

Sami Hamidi gelecek yarışmalarda da Azerbaycan adına podyuma çıkmaya devam edeceğini ve engellemelerden korkmadığını ifade etti. Azerbaycan adına yarışmasından dolayı tepki değil aksine destek aldığını belirten Hamidi, dünyadaki tek resmi vücut geliştirme federasyonu olan IFBB'nin gelecek yarışmalarında kendisine destek ve sponsor olmak isteyen herkese de kapısının açık olduğunu ifade etti.

Bazı şeylerin değişmesi gerek

Sami Hamidi ülke sporunda artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini ve bunun olması için bazı kişilerin kendisini feda etmek zorunda olduğunu ifade etti. Taşların yoldan kaldırılması ve yeni çözüm yollarının bulunması gerektiğini vurgulayan Hamidi, kendisinin bunun savaşını kendisi ve kendinden sonra gelen nesil için vermeye başladığını söyledi. Çıktığı bu yoldan geri dönmeyeceğini ve asla pes etmeyeceğini belirten Hamidi, KKTC halkının uyanıp beynindeki ambargoları kaldırması gerektiğini vurguladı. Sporun barış ve kardeşlik olduğunu belirten Hamidi, sporda din, dil ve ırk ayrımının olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.