1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASLANBABA ‘DOLARLARI SAVURDU’
ASLANBABA ‘DOLARLARI SAVURDU’

ASLANBABA ‘DOLARLARI SAVURDU’

Aslanbaba ‘Dolarları savurdu’

A+A-

Meltem SONAY

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Meclis Genel Kurulu’na  “Ejder Aslanbaba’nın Milletvekilliği döneminde ‘Rüşvet’ diyerek Meclis Kürsüsü’nden savurduğu dolarlar”ı sordu, Başsavcılık yanıt verdi; ‘Yasal sahibi görünen Ahmet Kaşif’e 19 Mart 2014’te iade edildi’.

“Bana rüşvet verdiler” demişti…

DP Eski Milletvekili Ejder Aslanbaba, “Kaşif ve Denktaş bana rüşvet verdi” iddiasıyla 2013 yılı Haziran’ında, Meclis Kürsüsü’nden ‘Dolarlar’ savurmuştu.
Kendisine verilen “7 bin 600 doları Kaşif’ten aldığını” savunan Aslanbaba, Dolar’ları Dipkarpaz İlkokulu'na bağışlayacağını da söylemişti.

Dipkarpaz İlkokulu’na bağışlanmadı!

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Ejder Aslanbaba’nın Meclis Kürsüsü’nden salladığı ve Dipkarpaz İlkokulu’na bağışlayacağını söylediği 7 bin 600 Dolar’ın bağışlanıp bağışlanmadığını sordu.
Başsavcılık 23 Eylül 2015 tarihli cevabında, yaşanan olayla ilgili Meclis Başkanı’nın talebi üzerinde o dönemde soruşturma başlatıldığını ifade eden Başsavcılık, Aslanbaba’nın da ifadesinin alındığını yazdı.

Ejder Aslanbaba dahil hiç kimsenin, Dolar’ın Dipkarpaz İlkokulu’na bağışlandığına dair bir ifadesi veya şahadeti olmadığını da bildiren Başsavcılık, bu nedenle bu yönde de bir soruşturma yapılmadığını kaydetti.

‘YASAL SAHİBİ OLARAK GÖRÜNEN AHMET KAŞİF’e iade edildi’

Meclis görevlilerince toplanan ve polis tarafından emare olarak alınan 7 bin 600 Dolar ve 90 TL’nin de kayda geçirildiğini ifade eden Başsavcılık, dosya tamamlandıktan sonra paranın ‘YASAL SAHİBİ OLARAK GÖRÜNEN AHMET KAŞİF’e, 19 Mart 2014’te iade edildiğini bildirdi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.