1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASLANBABA VAZGEÇMİYOR
ASLANBABA VAZGEÇMİYOR

ASLANBABA VAZGEÇMİYOR

Ejder Aslanbaba asla vazgeçmediği bölgesi olan İskele’den Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı

A+A-

Ulusal Birlik Partisi’nde yaşanan sorunlar nedeniyle partiden ihraçları gündeme gelen ve ihraç kararı öncesinde istifa ederek 7 arkadaşıyla birlikte DP-UG’ye geçen Ejder Aslanbaba, İskele’den belediye başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Günaydın Ada programına konuk olan Ejder Aslanbaba, İskele Belediyesi’ne başkan adayı olmasından askerlik süresi ve hükümetle ilgili önemli konularda değerlendirmelerde bulundu. İskele Belediye başkanlığı için 2006 yılında seçimlere girdiğini ancak kazanamadığını, daha sonrasında tekrar aday olmak istediğini, bu kez de milletvekili olduğunu ve çatısı altında bulunduğu siyasi partinin buna müsaade etmediğini hatırlatan Aslanbaba, “Şimdi hiçbir yere bağlı değilim. Yeniden İskele Belediyesi’nde başkanlığa talibim” dedi.

“MEVCUT SİYASİ PARTİLER ÇATISI ALTINA GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Belediye başkanlığı için mevcut olan siyasi partiler çatısı altında girmeyi düşünmediğini belirten Aslanbaba, yeni bir oluşum içinde olduklarını ama bunun da seçimlere kadar yetişemeyebileceğini çünkü kaynak sıkıntısı çektiklerini kaydetti. Ejder Aslanbaba maddi kaynağı sağlayabilmenin mümkün olduğunu, iş adamlarının bunu finanse edebileceğini ama kendilerinin bir iki işadamının oyuncağı olmak istemediklerini kaydetti.

“ORTADA BİR RAPOR VARKEN NİYE YENİDEN KOMİTE KURULUYOR”

Hükümetin icraatları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Aslanbaba, Meclis’in son oturumunda KTHY ile ilgili bir görüşmenin olduğunu ve bu konu hakkında komite oluşturulması için oybirliği sağlandığını ifade etti. Aslanbaba, daha önce böyle bir komite olduğunu, çalışmalarını yapıp tamamladığını raporun hazır olduğunu ve ortada böyle bir rapor varken neden yeniden bir komite kurulduğunu anlamadığını söyledi.

“O DÖNEM KTHY’NİN KAPATILMA GEREKÇESİNİ ANLATABİLİRDİ”

Araştırma komitesinin kurulmasını eski bakanın talep ettiğini, bunun da anlaşılabilir bir nokta olmadığını kaydeden Aslanbaba, bakanın o dönemde Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapatılma gerekçesini o dönemde anlatabileceğini ama bunun olmadığını sözlerine ekledi.

NİHAN YÜCEL-STAR KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.