1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ASLANBABA'YA 'UBP KORUMASI'
ASLANBABA'YA 'UBP KORUMASI'

ASLANBABA'YA 'UBP KORUMASI'

Meclis Genel Kurulu’nu ‘Rüşvet’ iddiaları ile bulandıran Ejder Aslanbaba’ya ‘Disiplin Cezası verilmesi’ için Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Yektaoğlu’nun başkanlığa sunduğu dilekçe, Başkanlık Divanı’nın UBP’li üyelerinin katılmaması nedeniyle görüşü

A+A-

Divan’ın UBP’li üyelerinin katılmamasıyla toplantı gerçekleştirilemedi, Aslanbaba’nın ceza alması da ‘engellendi’.

Meclis Genel Kurulu’nu ‘Rüşvet’ iddiaları ile bulandıran Ejder Aslanbaba’ya ‘Disiplin Cezası verilmesi’ için Meclis Başkanlğı’na sunulan dilekçe, Başkanlık Divanı’nın UBP’li üyelerinin katılmaması nedeniyle görüşülemedi.

Divan’ın UBP’li üyelerinin katılmamasıyla toplantı gerçekleştirilemedi, Aslanbaba’nın ceza alması da ‘engellendi’.

Yektaoğlu’ndan ‘Ceza’ talebi
Meclis Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Dr. Mustafa Yektaoğlu, ‘Genel Kurul toplantısında Ejder Aslanbaba’nın gürültü ve kavgaya neden olan kaba ve yaralayıcı hal, hareket ve sözleri için’ İçtüzük maddelerinin işleme konarak, hakkında disiplin cezası verilmesini talep etti.
Dr. Yektaoğlu’nun talebinin görüşülmesi için Meclis Divanı’na toplanma çağrısı yapıldı, Divan’ın UBP’li üyeleri gelmeyince toplantı gerçekleştirilemedi.

Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezası…
İçtüzüğün 144. Maddesine göre milletvekillerine uyarma, söz söylemekten yasaklama, kınama ve Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezası verilebileceğini ifade eden Yektaoğlu, 149. Madde uyarınca bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı makamı ile Meclis’in manevi kişiliğini ağılaması, küçük düşürmesi durumunda geçici olarak Meclis’ten çıkarma cezası alabileceğine işaret etti. Yektaoğlu bu cezanın verilir verilmez ‘derhal’ yerine getirildiğine de dikkat çekerken, milletvekilinin ‘Kürsüden af dilemsi’ durumunda Meclis’ girme hakkı kazanacağını belirtti, ‘İçtüzüğün eksikliğine’ değindi.

 

Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.