1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASMAALTI VE ARASTA YAYALAŞIYOR
ASMAALTI VE ARASTA YAYALAŞIYOR

ASMAALTI VE ARASTA YAYALAŞIYOR

Başkent Lefkoşa’nın tarihi Surlariçi’nde yer alan Asmaaltı ve Arasta Sokağın 29 Kasım’da yayalaştırılacağı açıklandı.

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın tarihi Surlariçi’nde yer alan Asmaaltı ve Arasta Sokağın 29 Kasım’da yayalaştırılacağı açıklandı.

Lefkoşa Türk Belediyesi yaptığı açıklamada, Surlariçi’nin en canlı olması gereken ancak şuanda komada olan bölgenin yayalaştırılması kapsamında açılış gününden itibaren 3 gün boyunca (29, 30 Kasım ile 1 Aralık) açılış şenlikleri ve sosyal, kültürel aktiviteler gerçekleştirileceğini duyurdu.
 
LTB (LTB) Projeler Şube Amiri Ali Güralp, bölgenin yayalaştırılmasının esas amacın Asmaaltı ve Arasta Bölgesi’nin yeniden eski, güzel ve kalabalık şekline dönüştürülmesi olduğunu belirterek, proje ile ilgili olarak uzun zamandan beridir çalışmalar yapıldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak esnafın bilgilendirildiğini de kaydeden Güralp, projeye daha fazla katkı koymak için çalışmaların devam ettiğini ve yayalaştırmadan sonra da devam edeceğini belirtti.

Bölge esnafı ve sakinlerinin de telkinleri doğrultusunda düzenlemeler yapmak için gayretler sarf edildiğine vurgu yapan Güralp, bununla ilgili Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür  ve Spor Bakanlığı, turizm örgütleri ,Vakıflar İdaresi ve bölgedeki esnaf, dernek ve organizasyonları ile temas halinde olunup projeye katkılarının alındığını ve daha da katkı koymaları konusunda hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Bu bağlamda önümüzdeki günlerde sosyal medyada, basında ve görsel medyada bilgilendirmeler yayınlanacağını, halkın hem bilgilendirileceği hem de katılımı ve desteğinin talep edileceğini belirten Güralp, “Lefkoşa Surlariçi bizim kültürümüzün bir parçadır  ve oranın ölümü aslında kendimizden bir parçanın ölümü olacaktır onun için herkesi alışveriş , eğlence ,tarihi ve kültürel mirası  solumak, kendi kendine can katmak için Asmaaltı ve Arasta’ya davet ediyorum” dedi. 

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Güney Kıbrıs’ta bulunan uzun yol gibi bir ortamın Kuzey Lefkoşa’da da yaratılacağını vurgulayan Güralp, şunları söyledi:

“Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte kısa vadede söz konusu bölgemizde bir dönüşüm yaşanacaktır. Yapılan çalışmalar bölgeyi ziyaret eden turist sayısı ile kültürel aktivitelerin artmasına neden olacağı gibi özellikle Lefkoşa’da bulunan üniversite öğrencilerinin ilgisini çekecektir. Asmaaltı Bölgesi’nin yayalaştırılması Konak Eczanesi’nden itibaren Bedesten’e kadar olan kısımda gerçekleştirilecektir. Araç trafiği de buna bağlı olarak yeniden düzenlenmiş olacak ve Girne Caddesi, Belediye Pazarı ve Selimiye Camisi bağlantısı sağlanmış olacaktır.”

“YENİ OTOPARKLAR KULLANIMA AÇILACAK”

Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan açık alanların çok kısıtlı olduğunu ancak bölgeye yeni otoparklar kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Güralp, yeni otoparkların kullanıma açılması konusunda  farklı alternatiflerin değerlendirmekte olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra İplik Pazarı esnafının da bölgelerinin yayalaştırılması için belediyeye müracaat ettiğine vurgu yapan Güralp, bu bağlamda Lefkoşa Belediyesi Trafik Komitesi’nin çalışma başlattığını belirtti.

Güralp, trafik açısından sorunun çözülüp, yeni bir trafik yönlendirilmesi ile birlikte bu  bölgenin de yayalaştırılacağını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.