1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASRIN DAVASI!
ASRIN DAVASI!

ASRIN DAVASI!

Serdaroğlu yenieden hastaneye...

A+A-

27 günden beri polis karakolunda tutulan kürtaj skandalının 8 sanığı için 8 gün daha tutukluluk verildi, Dr. Rasıha Serdaroğlu mahkemede kalp spazmı geçirdi

Çiğdem AYDIN

Ülke genelinde büyük infiale neden olan ve yaklaşık bir aydır devam eden kürtaj skandalı soruşturmasının tutuklu bulunan 8 zanlısı dün Girne’de yeniden mahkemeye çıkarıldı. 27 günden beri polis karakolunda tutulan kürtaj skandalının 8 sanığı için 8 gün daha tutukluluk verildi, duruşma öncesinde Dr. Rasıha Serdaroğlu kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de sonucu merakla beklenen soruşturmanın zanlılarının, 27 gündür hücrede bulunmanın verdiği stres yüzlerinden okunuyordu. Fiziken ve ruhen perişan halde olan zanlıların mahkemede ağızlarını bıçak açmazken, avukatları tutukluluk süresine itiraz etti. 

 

7 zanlı duruşma salonuna…

Girne’de Ada Hospital’da ortaya çıkartılan kürtaj skandalı ile ilgili soruşturma kapsamında 27 gündür Girne Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, hastanede şoför olarak çalışan Aziz Doğgün, Hasta Danışmanı Cemaliye Ölmez, Dr. Fahri Karagözlü dün ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

 

Serdaroğlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı

Zanlı Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu ise duruşmaya getirilmesine dakikalar kala rahatsızlanarak ambulansla Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Zanlı Serdaroğlu sağlık durumundan dolayı duruşmaya getirilmezken, avukatı Derviş Akter tarafından temsil edildi. Ek tutuklama duruşmasında zanlı Serdaroğlu dışındaki tüm zanlılar ve avukatları, iddia makamı adına ise Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Savcı Akyener, mahkemeye zanlı Rasıhaoğlu’nun sağlığı ile ilgili bilgi vererek duruşmaya getirilemediğini belirtti.

Akyener’in ardından Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, soruşturma ile ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Baz, zanlılar hakkında alınan son sekiz günlük süre içerisinde Ada Hospital’den kanıt olarak alınan 825 dosyanın uzman hekimler eşliğinde incelendiğini, incelenen dosyalar içerisinde 73 dosyanın şüpheli görüldüğünü ifade etti. 

 

Şüpheli dosyalardaki 18 kişiden ifade alındı

Baz, şüpheli olduğu tespit edilen dosyaların içerisinden şu ana kadar 18 dosyadaki isimlerden ifade aldıklarını, geriye kalan şüpheli dosyalarda geçen isimlerden de ifade alınacağını söyledi. Baz, ayrıca sekiz günlük süre içerisinde 36 kişiden de ifade aldıklarını belirtti. 

 

Türkiye’den beklenen rapor henüz gelmedi

Çatalköy’de gömülü bulunan ceninlerin kesin ölüm sonuçları ile ilgili raporunun henüz Türkiye’den gelmediğini kaydeden Baz, soruşturmanın devam ettiğini, aranan emareler olduğunu ifade etti. Baz, zanlıların soruşturma için 8 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatları talep edilen 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi. Duruşmaya bakan Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. Yargıç, dün sabah aniden rahatsızlanarak Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan zanlı Serdaroğlu’nun ise tedavisinin ardından hücreye konmasına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.