1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ASRIN PROJESİ ASRIN HATASINA DÖNÜŞMESİN”
“ASRIN PROJESİ ASRIN HATASINA DÖNÜŞMESİN”

“ASRIN PROJESİ ASRIN HATASINA DÖNÜŞMESİN”

“Asrın projesi asrın hatasına dönüşmesin”

A+A-

 

“Asrın projesi asrın hatasına dönüşmesin”

Çiftçi, kuraklıkla boğuşurken, Türkiye’den borularla taşınan suyun yönetimi konusunda yaşanan tartışmalardan rahatsız. Çiftçiler, tartışmaların bitmesini ve tarımda kullanılacak sulama borularının bir an önce döşenmesini, suyun toprakla buluşmasını bekliyor

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Türkiye’den borularla taşına suyun idaresinin kimin nasıl yapacağı tartışmalarının kedilerini üzdüğünü ifade etti. Kelle, “Tek temennimiz, asrın projesinin asrın hatasına dönüşmemesidir. Biz, suyun her damlasının  dahi verimli  kullanılması gerektiğini ifade ederken, dağıtım noktasında sıkıntı yaşanması bizi üzmektedir” diye konuştu.

Çiftçilerin kuraklıkla boğuştuğuna işaret eden Kelle, Türkiye’den gelen su için döşenen boruların içme suyuna yönelik olduğunu, bir an önce tarım projesinin de hayata geçirilerek tarımda kullanılacak su için de boruların döşenmesini beklediklerini söyledi.

“Biz de kendi ayaklarımız üzerinde durup, kendi kendimiz yönetelim diyoruz” diyen Kelle, ancak, suyu, belli bir dönem Türkiye ile birlikte yönetip, sonra Kıbrıs Türk mühendislerin devralabileceğini kaydetti. Kelle, “Çünkü, kamuya ait bütün kurumlar batma noktasındadır. Siyaset kurumlara yerleşmiş. Bu su da siyasetten uzak yönetilmeli” ifadesini kullandı.

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.