1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASRIN PROJESİNDE GECİKME...
ASRIN PROJESİNDE GECİKME...

ASRIN PROJESİNDE GECİKME...

ASRIN PROJESİNDE GECİKME...

A+A-

DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar, Türkiye’den KKTC’ye boruyla sulama ve içme suyu sağlayacak projeyle ilgili bilgi verdi.

Türkiye’den KKTC’ye boruyla sulama ve içme suyu sağlayacak projenin kötü hava koşulları nedeniyle tamamlanmasının geciktiği kaydedildi. Şu ana kadar 23 kilometresi denizde olmak üzere toplam 63.9 kilometre boru döşendiğini belirten yetkililer, projenin tamamlanması için 60 iş gününe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Hava koşullarının çalışmaları olumsuz etkilediğini ifade eden yetkililer, kötü hava nedeniyle geçen hafta iki, bu hafta ise sadece bir gün çalışılabildiğini söyledi.

İsale hattının deniz geçişiyle ilgili tek sorunun hava şartları olduğunu ifade eden Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürü Birol Çınar, havanın iyi olduğu günlerde çalışıldığını, iş güvenliğini tehlikeye sokacak olan günlerde ise kötü havanın geçmesi için beklendiğini kaydetti.

İhtiyaç olması halinde takviye gemilerin şantiye alanına gelip gittiğini ifade eden Çınar, yaklaşık 13 ana geminin şantiye sahasında bulunduğunu belirtti.

Toplam 63.9 kilometre boru montajı yapıldığı ve montaja devam edilmekte olduğunu vurgulayan Çınar, “bütün malzemeler ve montajı yapan gemiler geldi ve hazır. Sadece kışın süreyi öne çekebilmek için ufak tefek rötuşlar yapıyoruz” dedi.

Montajın durması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Birol Çınar, dalga yüksekliğinin 1.5 metrenin rüzgar hızının ise 20 natın üzerine çıktığı zamanlarda iş güvenliği açısından çalışmaların geçici süreyle durdurulduğunu söyledi.

Bekleme anında ana montaj gemilerinin çalışma alanından ayrılmadığını ifade eden Birol Çınar, sadece çalışmalara yardımcı olan kötü hava şartlarından etkilenebilecek küçük gemilerin limana döndüklerini belirtti.
Çalışmanın tamamlanabilmesi için 60 iş gününe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Birol Çınar, kötü hava nedeniyle geçen hafta iki, bu hafta ise sadece bir gün çalışılabildiğini söyledi.

Şu ana kadar denizde 23 kilometre borunun döşendiğini kaydeden Birol Çınar, deniz bölümünde toplamda 80 kilometre boru döşeneceğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.