1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASRIN PROJESİNDE ŞOK İDDİA!
ASRIN PROJESİNDE ŞOK İDDİA!

ASRIN PROJESİNDE ŞOK İDDİA!

Bazı kişilere...

A+A-

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği (KTMB) Yönetim Kurulu üyesi, alt yapı uzmanı Mimar Erdoğan Bekiroğlu, bazı özel kurum ve kişilere, eski su sisteminden ‘bedava su sağlandığını’ iddia etti.Türkiye’den gelen suyun Lefkoşa’ya iletildiğini hatırlatan Bekiroğlu, çökmüş eski su sisteminin halen çalıştığını ve Güzelyurt akiferinden Lefkoşa’ya su basılmaya devam ettiğini kaydetti.

BAZI ÖZEL KİŞİLERE BEDAVA SU VERİLİYOR

Erdoğan Bekiroğlu açıklamasında, ‘Asrın Projesi’ kapsamında Anamur’dan Geçitköy Barajı’na deniz altından gelen suyun fiyatının, ‘halkın belini büktüğünü’ ifade ederek, kendi ülke kaynaklarının bazı özel şahıs ve kurumlara ‘bedava sağlandığını’ öne sürdü. Çökmüş halde bulunan su sisteminin çalışma sebebinin ‘özel kişilere’ bedava su sağlamak olduğunu öne süren KTMB Yönetim Kurulu üyesi Bekiroğlu, 5 maddede yaşanan sonuçları açıkladı.

Bekiroğlu kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, ‘Asrın Projesi’ kapsamında Anamur’dan Geçitköy Barajı’na deniz altından gelen suyun fiyatının, ‘halkın belini büktüğünü’ ifade ederek, kendi ülke kaynaklarının bazı özel şahıs ve kurumlara ‘bedava sağlandığını’ öne sürdü.

Türkiye’den gelen suyun Lefkoşa’ya iletildiğini hatırlatan Bekiroğlu, çökmüş eski su sisteminin halen çalıştığını ve Güzelyurt akiferinden Lefkoşa’ya su basılmaya devam ettiğini kaydetti.

Çökmüş halde bulunan su sisteminin çalışma sebebinin ‘özel kişilere’ bedava su sağlamak olduğunu öne süren KTMB Yönetim Kurulu üyesi Bekiroğlu, 5 maddede yaşanan sonuçları açıkladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na seslenen Bekiroğlu, “kaynakları boşa harcamayın, sabrımız kalmadı” çağrısında bulundu.

Bekiroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'den gelen su fiyatları halkın belini bükerken, aile bütçesinde en büyük gider kalemini oluştururken kendi ülke kaynaklarımızı özel bazı şahıs ve kurumlara bedelsiz sağlamak halka ihanettir.

Türkiye den gelen su döşenen yeni şebeke ile Lefkoşa' ya iletilerek halka arz edilmiştir. Ne hikmetse çökmüş eski su sistemi de çalıştırılmakta ve Güzelyurt akiferinden Lefkoşa’ya su basılmaya devam etmektedir.

Ben size bu şebekenin çalıştırılmasının sebeplerini ve sonuçlarını yazayım.

Sebep tek bir tane,

1-Bazı özel kurum ve kişilere bedava su sağlamak.

Sonuçları.

1- eski su şebekesi patlak olduğu için Güzelyurt akiferinden basılan suyun yarısı boşa gitmektedir.

2- Güzelyurt akiferinden boşuna çekilen su yüzünden bölge üreticileri su sıkıntısı yaşamaktadır. Bölgenin su kaynakları üretim yerine boşa harcanmaktadır.

3- Türkiye’den gelen su Elye ve civar köylere iletilemiyor. (Teknik bir konu uzun uzun yazamak istemedim)

4-Halkın vergisiyle yüklü miktarda enerji maliyeti olan birçok pompa ( Serhatköy pompa, yayla pompa ve birçok kuyu pompası)çalıştırılmakta ciddi ekonomik kayıp yaratılmaktadır.

5- Eski şebekenin patlaklarından dolayı su fotoğraflarda göründüğü gibi Citroën yanındaki dereden Lefkoşa’ya akmakta. Bu su Lefkoşa Belediyesine ciddi bir ilaçlama maliyetine halk için de sağlık problemlerine sebep olmaktadır.

Çevre ve Doğal kaynaklar bakanı Nazım Çavuşoğlu ülke kaynaklarını boşa harcamayın. Bizim bu konulara sabrımız kalmadı. Eski su şebekesini durdurun.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum