1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASRIN SU PROJESİNDE GELİNEN SON AŞAMA
ASRIN SU PROJESİNDE GELİNEN SON AŞAMA

ASRIN SU PROJESİNDE GELİNEN SON AŞAMA

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin söz verilen tarihte biteceğine vurgu yaptı.

A+A-

EROĞLU “PROJE SÖZ VERİLEN TARİHTE BİTECEK”

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin söz verilen tarihte biteceğine vurgu yaptı.

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, BRT1’de yayınlanan “Günün Özeti” programına katılarak Asrın Su Projesi’nde gelinen son aşamayı anlattı.

Eroğlu, KKTC su temin projesinin bitiş tarihinin 7 Mart 2014 saat 13:00 olarak planlandığını ve projenin söz verilen tarihte biteceğini kaydetti.

Projenin kara hatlarının bitmek üzere olduğunu, deniz geçişi için boru imalatının bittiğini, ancak çalışmaların sürdüğünü ifade eden Eroğlu, deniz geçişi ile ilgili projenin bitim tarihinin Eylül 2014 olduğunu ancak önümüzdeki hafta ilgili müteahhit firmaya 20 Temmuz’da bitmesi için ısrar edeceklerini belirtti.

Veysel Eroğlu, imzalanan protokole göre sadece Geçitköye su götürüleceğini, bugün yapılan temasların ardından ise arıtma ve dağıtım tesislerinin yapılması yönünde karar alındığını söyledi. Eroğlu bu amaçla 3 temel atama töreninin gerçekleşeceğini ifade ederek tüm KKTC halkını açılışa davet etti.

Proje ile 75 milyon metre küp gelecek olan suyun içme ve sulama amaçlı kullanılacağını kaydeden Eroğlu, Güzelyurt ve Mesarya’ya su gitmesi için çalışmalar yaptıklarının müjdesini verdi.

Geçitköy barajının çevresinin muhteşem bir yeşil alan olacağını belirten Eroğlu, “Kıbrıslı kardeşlerimizin güzel vakit geçirebileceği bir yer yaratmak için çalışıyoruz” dedi.

Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs’taki bütün su kaynaklarının kullanılması için de bir master plan üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

KKTC halkının gelir seviyesini artırma yönünde de girişimleri olduğunu söyleyen Eroğlu, “KKTC’ye badem, keçi boynuzu, kekik gibi bitkilerin yetiştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 320 bin keçi boynuzu fidanını adaya göndereceğiz” dedi.

Eroğlu, Kuzey Kıbrıs’taki yer altı su seviyesinin yükseltilerek, topraktaki tuzlanmanın önüne geçilmesi için proje ürettiklerini de kaydetti.

KKTC’nin daha da ileriye gitmesi için projelerinin devam edeceğini söyleyen Eroğlu, Türkiye’nin KKTC’nin her zaman yanında olduğuna vurgu yaptı.

Barış suyu olarak nitelenen KKTC su temin projesinin Güney Kıbrıs’a verilmesi konusunda ise Bakan Eroğlu, “Rum tarafın bu dostluk eline karşılık vermesi gerekiyor” dedi.

Veysel Eroğlu, Kıbrıs’a özgü bir organik bal markası yaratmak amacıyla bal ormanı oluşturulması yönünde Orman Genel Müdürlüğü’nün çalışma yaptığını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.