1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ATAA 35. YILLIK TÜRK AMERİKAN KONFERANSI
ATAA 35. YILLIK TÜRK AMERİKAN KONFERANSI

ATAA 35. YILLIK TÜRK AMERİKAN KONFERANSI

Türkiye "zorlu bir coğrafyada" ...ABD'nin başkenti Washington'da, iki gün sürecek Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi;

A+A-

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI SLOAT: "TÜRKİYE, DAEŞ'A KARŞI KOALİSYONUN BİR PARÇASI OLARAK ABD'NİN GÜÇLÜ BİR PARTNERİ"

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat, "Türkiye, DAEŞ'a karşı koalisyonun bir parçası olarak ABD'nin güçlü bir partneri" dedi.
     
ABD'nin başkenti Washington'da, iki gün sürecek Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) 35. Yıllık Türk Amerikan Konferansı başladı.
     
Konferansa katılan Sloat, burada yaptığı konuşmada, Ukrayna, Suriye ve Irak'taki gelişmelere işaret ederek, Türkiye'nin "zorlu bir coğrafyada" bulunduğunu söyledi.
     
Türkiye-ABD ilişkilerinin hem siyasi hem askeri kanadının bulunduğunu belirten Sloat, "Türkiye (bölgesindeki) tüm bu zorlukları ele almada ABD için kritik bir ortak ve Türkiye, DAEŞ'a karşı koalisyonun bir parçası olarak ABD'nin güçlü bir partneri" diye konuştu.

Sloat, Kıbrıs meselesinin kapsayıcı çözümü noktasında Türkiye ile istişarelere devam ettiklerini ifade ederek, "Adadaki birliğin, sadece Kıbrıs değil, doğu Akdeniz bölgesi ve Avrupa için de önemli olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini de desteklediğini dile getiren Sloat, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ın geçen Nisan'daki açıklamasından ve Başbakan (Ahmet) Davutoğlu'nun, Hrant Dink'in öldürülmesinin yıl dönümündeki ifadelerinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Sloat, ayrıca Türk hükümetinin hem çözüm süreci hem de uzun süredir var olan terörle mücadele çabalarını desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.