1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATAKAN: “KTHY’NİN KAPATILMASINA NEDEN OLANLAR FATURAYI ÖDESİN”
ATAKAN: “KTHY’NİN KAPATILMASINA NEDEN OLANLAR FATURAYI ÖDESİN”

ATAKAN: “KTHY’NİN KAPATILMASINA NEDEN OLANLAR FATURAYI ÖDESİN”

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, KTHY’nin kapatılmasının 3’üncü yıldönümü nedeniyle ateş yakarak eylem yaptı.

A+A-

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, KTHY’nin kapatılmasının 3’üncü yıldönümü nedeniyle ateş yakarak eylem yaptı.

KTHY binası önündeki eylemde, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekilleri Doğuş Derya, Fazilet Özedenefe Kürşat ve Tufan Erhürman da hazır bulundu.

ATAKAN: “KTHY’NİN KAPATILMASINA NEDEN OLANLAR FATURAYI ÖDESİN”

Buran Atakan eylemde yaptığı konuşmada, 21 Ekim’in KTHY’nin kapatıldığı tarih olduğuna işaret ederek, “Ülkenin en önemli kurumu, ambargolar altında ezilen bir ülkenin dünyanın her yerine uçan havayolu, gelmiş geçmiş en beceriksiz hükümet olan İrsen Küçük hükümeti tarafından kapatıldı” diye konuştu.

KTHY’nin kapatılmasının üzerinden 3 yıl geçtiğini, mağdur olanların mağduriyetinin devam ettiğini ancak kapatılmaya neden olanların “ödemeleri gereken faturayı ödemediğini” belirten Atakan,  “Bu hesabın sorulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yaktıkları ateşin özelde KTHY çalışanlarının, genelde Kıbrıs Türk halkının içinde yanan ateşi simgelediğini dile getiren Atakan, ülkeyi yönetenlerin yaşananların hesabını sormasını ve eski KTHY çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istedi.

BIÇAKLI: “KTHY’Yİ BATIRANLARIN YARGILANMASINI, HAPİS YATMASINI İSTİYORUZ”

Arslan Bıçaklı da eylemde yaptığı konuşmada, “Rahmetlik KTHY’nin 3’üncü ölüm yıldönümünü kutlamak için buradayız” diyerek, ülkede bir şeylerin değiştiğini ve yapılanların hesabının sorulduğunu görmek istediklerini ifade etti.

“Bu şirket battıysa kim batırdı? Batıranların yargılanmasını, hapis yatmasını istiyoruz… KTHY bilerek ve istenerek batırıldı, peşkeş çekildi” diye konuşan Bıçaklı, şimdiki hükümetin geçmiş dönemlerde kendileriyle birlikte eylem yaptığını ifade etti ve hükümetin konuyla ilgili hesap sormasını istedi.

“SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE EYLEMLERE BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE DEVAM EDERİZ”

Bıçaklı, devletten alacağı olan çalışanların bu alacaklarını tahsil edemediklerini söyleyerek, yeni hükümetten “çalışma yapılacak, komite kurduk” gibi cevaplar yerine çalışanların haklarını ödemesini beklediğini kaydetti.

Arslan Bıçaklı, sorunlarının çözülmemesi ve taleplerinin yerine getirilmemesi halinde eylemlerini bakanlıklar ve Başbakanlık’ta sürdüreceklerini ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.