1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAR, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE SEMPOZYUM’A KATILDI
ATALAR, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE SEMPOZYUM’A KATILDI

ATALAR, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE SEMPOZYUM’A KATILDI

YDÜ’DEN PROF. ATALAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE SEMPOZYUM’A KATILDI

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar, Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi Genel Kurulu ile “5. Geoteknik Sempozyumu”na katıldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu, Genel Kurulda yaptığı konuşmada 2011 – 2013 yılları arasındaki  faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

5. Geoteknik Sempozyumu, Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlendi.

İki yılda bir gerçekleştirilen sempozyumda 16 oturumda 95 bildiri sunuldu, yedi çağrılı konuşmacı sunum yaptı ve bir panel gerçekleştirildi.

Sempozyuma davetli olarak katılan ve Sempozyum Panelinde yer alan Prof. Dr. Cavit Atalar, sempozyumun Bilim ve Danışma Kurulu’nda da görev aldı ve sempozyumda bir oturum başkanlığı yaptı.

Prof. Dr. Cavit Atalar panelde yaptığı konuşmada Türk inşaat şirketlerinin dünyanın yüzde 10 inşaatlarını üstlendiğini ve yabancı devlet adamları tarafından da takdir edildiğini ifade etti ve 1999 Kocaeli depreminde yıkılan ve büyük hasar gören binaların büyük çoğunluğunun gerekli zemin etütlerinin yapılmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

Atalar, deprem ve taşkın gibi doğal afetlerde zemin etütlerine göre inşa edilen yapıların daha dayanıklı olacağını, Zemin Etüd Raporlarının hazırlanması için Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin ilgili odalarının bir araya gelerek Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerindeki mevzuatları inceleyerek en iyi mevzuatın çıkarılabileceğini söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.