1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAY: "BU DEFA MÜZAKERELERDEN UMUTLUYUZ"
ATALAY: "BU DEFA MÜZAKERELERDEN UMUTLUYUZ"

ATALAY: "BU DEFA MÜZAKERELERDEN UMUTLUYUZ"

“Bu defa Kıbrıs müzakereleri verimli gidiyor. Orada hem AB'nin hem ABD'nin yapıcı katkılarını biz doğrusu faydalı görüyoruz” dedi.

A+A-

“ABD BAŞKAN YARDIMCISI BİDEN'İN ZİYARETİNİ GAYET OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUZ. BU DEFA KIBRIS MÜZAKERELERİ VERİMLİ GİDİYOR. ORADA HEM AB'NİN HEM ABD'NİN YAPICI KATKILARINI FAYDALI GÖRÜYORUZ”

“BU DEFA BU MÜZAKERE SÜRECİNDEN UMUTLUYUZ”

 Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kıbrıs'ı ziyaretini ve ABD'nin Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki aktif tutumunu olumlu bulduklarını belirterek, “Bu defa Kıbrıs müzakereleri verimli gidiyor. Orada hem AB'nin hem ABD'nin yapıcı katkılarını biz doğrusu faydalı görüyoruz” dedi.

Atalay, Gazi Üniversitesindeki "Kültürler Kavşağında Afrika-Türkiye Buluşması: 2014 Afrika Günü" etkinliğine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kıbrıs ziyareti ile “ABD'nin Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki aktif tutumuna” yönelik değerlendirmesini sorması üzerine Atalay, “Gayet olumlu değerlendiriyoruz. Bu defa Kıbrıs müzakereleri verimli gidiyor. Orada hem AB'nin hem ABD'nin yapıcı katkılarını biz doğrusu faydalı görüyoruz” karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun KKTC'de ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:

“Meclis Başkanı cuma günü buraya geliyor, biz de burada değerlendireceğiz. Bizim de yakın takibimiz sürüyor. Başkan Yardımcısının Ada'ya yarın gelişi ve aynı zamanda kuzeye de geçmesi ve orada ziyaretleri yakından takip ediyoruz. Doğrusu biz bu defa bu müzakere sürecinden umutluyuz. Özellikle Türkiye ve KKTC kesimi, Kıbrıs Türkleri olarak biliyorsunuz biz başından beri çözüm sürecinde yapıcı bir rol oynuyoruz. Şu anda da o politikamız devam ediyor.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.