1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAY: “DİNİ LİDERLER EVRENSEL BARIŞI TEŞVİK ETMELİ”
ATALAY: “DİNİ LİDERLER EVRENSEL BARIŞI TEŞVİK ETMELİ”

ATALAY: “DİNİ LİDERLER EVRENSEL BARIŞI TEŞVİK ETMELİ”

İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’te bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, İsveç Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Masası Sorumlusu Johan Berglund’u ziyaret etti.

A+A-

ATALAY: “DİNİ LİDERLER EVRENSEL BARIŞI TEŞVİK ETMELİ”

İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’te bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, İsveç Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Masası Sorumlusu Johan Berglund’u ziyaret etti. Atalay, dini liderlerin politikacılardan farklı bir dil kullanması ve bu dilin evrensel barışı teşvik ederek politikacılara barış ortamını sağlamada yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette, İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Lideri Peter Weiderug ve İsveç İslam Federasyon Başkanı Tahir Akan da hazır bulundu.

Atalay, Kıbrıs'ta yaşanan birçok sorunun çözülememesinin temelinde çoğunlukla oluşmuş psikolojik bariyerlerin olduğunu, bu bariyerlerin ortadan kaldırılmasında dini liderlere büyük sorumluluk düştüğünü kaydederek, tüm dinlerin barışı ve kardeşliği salık verdiğine dikkat çekti.

İslamiyet’in kardeşliğe bakışına değinen Atalay, “İslamiyet, insanların dinleri ne olursa olsun komşularıyla görüşmesi gerektiğini; komşulara iyi muamele etmeyi, onlara zarar vermekten kaçınmayı ve yardımcı olmayı öğütler” ifadesini kullandı.

“GÜVEN İNŞASINA KATKI”

Devam eden Dini Liderler Arası Diyaloğun iki toplumun birbirini tanımasında ve karşılıklı güvenin inşasına önemli katkılar sağladığını örneklerle anlatan Atalay,  Kıbrıs Rumları arasında kilisenin önemli ağırlığının olduğunu, kilise tarafından veto edilen bir barış anlaşmasının, halk tarafından kabul görmesinin zor olacağını; kilisenin, son iki yıldır Kıbrıslı Rumlara önemli finansal destek sağladığını, bu nedenlerle kilit aktör konumunda olduğunu belirtti.

Ziyaretten sonra Atalay, Stokholm’de bulunan, Kıbrıs adasının tarihi ve kültürel özelliğini anlatan bir müzeyi ziyaret etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.