1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAY: "HALA SULTAN AMAÇLI ZİYARETLER TAMAMIYLA SERBEST BIRAKILMALI”
ATALAY: "HALA SULTAN AMAÇLI ZİYARETLER TAMAMIYLA SERBEST BIRAKILMALI”

ATALAY: "HALA SULTAN AMAÇLI ZİYARETLER TAMAMIYLA SERBEST BIRAKILMALI”

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bu sabah gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

A+A-

ATALAY: “GÖRÜŞME OLUMLU BİR HAVADA GEÇTİ”

“ÖZELLİKLE DİNİ LİDERLERİN SİYASİ DİL KULLANMAMASI GEREKTİĞİNE VURGU YAPTIK”

“HALA SULTAN 5 VAKİT İBADETE AÇILMALI... HALA SULTAN AMAÇLI ZİYARETLER TAMAMIYLA SERBEST BIRAKILMALI”

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bu sabah gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

Görüşmede, Kıbrıs'ta barış umudunu dile getirdiğini ve Biden’ın da bu konuda kendisine destek verdiğini kaydeden Atalay, özellikle dini liderlerin siyasi dil kullanmaması gereğine vurgu yaptığını söyledi.

Atalay, Biden’ın Kıbrıs’taki dini liderlerle gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. “İçerik olarak gayet uygun ve güzel olan görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini” kaydeden Atalay, özellikle eşitlik konusuna ve dini liderlerin siyasi dil kullanmamasına vurgu yaptığını söyledi.

“KİLİSE OLUMLU DİL KULLANMALI”

Atalay, “özellikle olayların patlak verdiği 1963’te Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nın bir din adamı olmasının Türk tarafında Rum kilisesine ilişkin olumsuz bir algı oluşturduğuna” işaret ederek, bu algının düzeltilmesinde Kilise’ye büyük görev düştüğünü belirtti. Atalay, “Olumlu bir dil kullanılmalı ve siyaset dilinden uzak durulmalı” dedi.

Talip Atalay, görüşmedeki konuşmasında özellikle barış umudunu dile getirdiğini belirterek, Biden’ın da kendisine destek verdiğini ve barış umuduyla ilgili uzun bir konuşma yaptığını söyledi.

“HALA SULTAN’IN 5 VAKİT İBADETE AÇILMASINI İSTEDİK”

Talip Atalay, görüşmede, genel olarak ibadet yerlerinin bakımı ve ibadete açılması üzerine konuşulduğunu kaydeden Atalay, Hala Sultan Tekkesi’nin 5 vakit ibadete açılmasını ve ziyaretin kolaylaştırılmasını talep ettiğini belirtti. Atalay, “Hala Sultan amaçlı ziyaretler tamamıyla serbest bırakılmalı” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.