1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATALAY, HİÇBİR KURUMUN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEYECEĞİNE İŞARET ETTİ
ATALAY, HİÇBİR KURUMUN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEYECEĞİNE İŞARET ETTİ

ATALAY, HİÇBİR KURUMUN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEYECEĞİNE İŞARET ETTİ

Atalay, hiçbir kurumun ülkede birbirinden bağımsız hareket edemeyeceğine işaret ederek,

A+A-

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (HÜR-İŞ) ziyaret etti.

Talip Atalay, HÜR-İŞ Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, federasyonla güncel konularla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve federasyona bağlı din görevlileriyle ilgili yasa hakkında konuşmak istediğini söyledi. Atalay, yeni yasal düzenlemeler ve kurumsal yapıyla ilgili neler yapılabileceğinin belirlenmesi ve sendika üyelerinin talepleri varsa onları da almak istediğini belirtti.

Atalay, hiçbir kurumun ülkede birbirinden bağımsız hareket edemeyeceğine işaret ederek, en iyi hizmeti verip toplu olarak başarıya ulaşılmasının hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

TALAT’A SALDIRI

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da düzenlenen saldırıya da değinen Atalay, saldırı konusundaki düşüncelerini karşı tarafa ilettiklerini söyledi. Atalay, şiddet kullanılmadan fikirlerin ifade edilmesi gerektiğini ve eski de olsa bir cumhurbaşkanına saldırının tüm topluma saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

Atalay Din İşleri Başkanlığı’nın “siyasetin olabildiğince dışında” tutulmasını siyasetçilerden beklediğini de ekledi.

LATİFOĞLU

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu da Din İşleri’nde yetkili sendikanın federasyona üye olduğunu ve sürekli istişare içinde olduklarını belirtti.

Latifoğlu, son uluslararası gelişmeler çerçevesinde Cenevre’de dini liderler arası yapılan diyalog hakkında bilgi vermek için federasyona ziyarette bulunan Atalay’ın bu ziyaretinden memnun kaldıklarını kaydetti. Latifoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Güney Kıbrıs’ta aşırı milliyetçi kesimler tarafından yapılan saldırıyı da kınadı.

Latifoğlu, iki halkın birlikte yaşayabileceği bir anlaşmaya doğru gidilirken bu tür olayların da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Din İşleri Başkanlığı’nın Atalay’la birlikte ülke konularını daha yakında takip eder hale geldiğini de söyleyen Latifoğlu, din görevlileri için günün şartlarına uygun bir yasa yapılmasına ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını da bildirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.