1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ATAMIZIN YAKMIŞ OLDUĞU BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ SÖNDÜRMEYECEĞİZ”
“ATAMIZIN YAKMIŞ OLDUĞU BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ SÖNDÜRMEYECEĞİZ”

“ATAMIZIN YAKMIŞ OLDUĞU BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ SÖNDÜRMEYECEĞİZ”

Atatürkçü Yaşam Derneği “96 yıl önce atamızın yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz”

A+A-

Atatürkçü Yaşam Derneği “96 yıl önce atamızın yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz”

Dernek Genel Başkanı Ahmet İşcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra itilaf devletlerinin Anadolu’nun çeşitli bölgelerini işgal etmeye başladıklarını anımsatarak, özetle şunları aktardı:

“Mustafa Kemal Paşa İstanbul’daki zayıf kadro ile vatanın kurtarılamayacağının farkındadır. Herkes mutsuzdur. O ise her şeyin bitip kaybolduğunu kabul etmiyordu. Arkadaşlarıyla konuşuyor, tartışıyor, çözüm yolları araştırıyordu. Sonunda kararını verdi. Anadolu’ya geçecekti. Orada milli teşkilat kurup mücadeleye başlayacaktı. Tek güvencesi Türk Milleti’nin bağımsızlık ve mücadele aşkıydı

16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan hareket ederken 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı böylece Milli Mücadele başlamış oldu. Kurtuluşun Milli egemenliğe dayanan, kayıtsız, şartsız, bağımsız yeni bir Türk devletini kurmakla mümkün olabileceğini biliyordu.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Bu hareket Türk Milleti’nin tarihinde de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bu nedenle, 19 Mayıs tarihinin, Türk tarihinde özel bir yeri vardır ve milli bayram olarak kutlamaktayız.”

Bizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini örnek alıp kendi mücadelemizle harmanlayarak 20 Temmuz 1974 tarihinde mücahit ile Mehmetçiğin buluşması neticesinde ve ilk mücadele liderimiz olan Dr. Fazıl Küçük’ün öngörüleri ışığında verilen onurlu mücadele sonunda ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni 15 Kasım 1983 yılında bağımsızlık mertebesine ulaştırmanın gururunu yaşamaktayız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.