1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATAOĞLU: “ZAMLAR MECBURİYETTEN DOĞDU”
ATAOĞLU: “ZAMLAR MECBURİYETTEN DOĞDU”

ATAOĞLU: “ZAMLAR MECBURİYETTEN DOĞDU”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, akaryakıt ve elektrik zamlarından ötürü tüm vatandaşlar kadar kendisinin de bir vatandaş olarak etkilendiğini, ancak elektrik zammının mecburiyetten doğduğunu kaydetti.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, akaryakıt ve elektrik zamlarından ötürü tüm vatandaşlar kadar kendisinin de bir vatandaş olarak etkilendiğini, ancak elektrik zammının mecburiyetten doğduğunu kaydetti.

Ataoğlu, yaptıkları çalışmalar neticesinde, yapılan zamları kısa sürede nasıl geri çekebilecekleri, orta vadede nasıl ucuzlatabilecekleri konularında çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini ve kısa süre sonra bunun neticelerini beklediklerini ifade ederek, konunun takipçisi olacağını bildirdi.

DP’den verilen bilgiye göre, Ataoğlu bugün Radyo Havadis’de yayınlanan “Güne Günaydın” programına konuk oldu.

Ataoğlu programda, “CTP-BG olağan kurultayı, koalisyon hükümetinin çalışmaları, elektrik zammı, UBP kurultayı döneminde kamuya yapılan istihdamların akıbeti, gençleri işveren konumuna getiren projeler, kırsal kesim arazisi ve toplu konutlar, zamlara karşı sivil toplum örgütlerinin tepkileri ile askerlik süresinin kısaltılması” konularına değindi.

İktidarın büyük ortağı CTP-BG’in dün gerçekleşen 24. Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel Başkanlığa seçilen Özkan Yorgancıoğlu’nu tebrik eden Ataoğlu, ekibiyle birlikte Yorgancıoğlu’na başarılar diledi.

Asım Akansoy’u da kutlayan Ataoğlu, CTP’nin kendi içinde durum analizi yaparak kurultay sonucunu değerlendireceğinden bir şüphe duymadığını dolayısıyla dışarıdan daha fazla yorumda bulunmanın gereksiz olduğunu kaydetti ve “vatandaşımız için önemli olan hükümet çalışmalarının verimliliğidir” dedi.

Akaryakıt ve elektriğe yapılan zam konusunu da değerlendiren  Ataoğlu, zamlardan ötürü tüm vatandaşlar kadar kendisinin de bir vatandaş olarak etkilendiğini söyledi. Ancak elektrik zammının mecburiyetten doğduğunu belirten Ataoğlu, yapmış oldukları çalışmalar neticesinde zamları kısa sürede nasıl geri çekebilecekleri, orta vadede nasıl ucuzlatabilecekleri konularında çalışmalarında tüm hızla devam ettiğini ve kısa süre sonra bunun neticelerini beklediklerinin altını çizerek; “açıkçası ben de bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

UBP iktidarı döneminde kamuya istihdam edilenlerin akıbetinin sorulması üzerine Ataoğlu, insanların mağdur edilmemesi gerektiğine inanç belirtti. Ataoğlu, Kamu Reformu Yasası’nın yakında Meclis’e sunulacağını, bu yasayla birlikte bundan sonra tüm vatandaşların fırsat eşitliğinin sağlanacağını ifade etti.

Ataoğlu, kamuya istihdamlarla işsizlik sorununun çözümlenemeyeceğini, gençlerin işveren konumuna gelmesiyle hem işsizlik sorununun ortadan kalkacağını, hem özel sektörün teşvik edileceğini, hem de kendisine, bilgi ve tecrübesine güvenen insanların eşit fırsatlardan yararlanabileceğini anlattı.

Kırsal kesim arazisi vermenin yeterli olmadığını, vatandaşların ekonomik sorunlar nedeniyle bırakın ev yapmayı, taş taş üstüne bile koyamamaktan yakındığını ifade eden Ataoğlu, toplu konutlarla yalnızca kırsal kesimde yaşayan gençlerin değil tüm ülke gençliğinin kira öder gibi koçan sahibi olmalarının mümkün olduğunu, konuyla ilgili Müteahhitler Birliği’nin de talep edilmesi durumunda desteğini esirgemeyeceklerini bildiğini kaydetti.

Binlerce genci yakından ilgilendiren Askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili görüşünü de ortaya koyan Ataoğlu, askerlik süresinin kısaltılmasından yana olduğunu ancak gerçeklerinde göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.