1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”
“ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”

“ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”

“ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VEREN BİRÇOK ÜLKENİN DE YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık mücadelesi veren birçok ülkenin de yol göstericisi olduğunu vurgulayarak,  “Doğru zamanda doğru kararlar alabilen, düşünce ve eylem insanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıl dönümünde, eserlerinin büyüklüğünü daha iyi anlıyor, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliğini saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz  devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özgürgün mesajında, 76 yıl sonra bile, fikirleri yolumuzu aydınlatıyorsa, yine onun emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorsak, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek ve daha ileriye gidebilmek için onun ışığıyla yol alıyorsak, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü değil, kalplerimizde devrimlerini yaşatma günüdür” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gereklidir.

Bir ülkenin haysiyetini koruyarak, nasıl bağımsız kalacağını, çağdaş cumhuriyet ilan edebileceğini tarihe kaydettiren Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren birçok ülkenin de yol göstericisi olmuştur.

Kıbrıs Türk halkı, Atatürk’ü anlayarak, ilke ve devrimlerini benimseyerek onun çizdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma doğrultusunda mücadele eden bağımsızlık ve özgürlük sevdalısı bir halktır.

Bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bizler için gösterdiği yolda ilerlemekte kararlı olduğumuzu, Atatürkçülüğü bugünün ve yarının nesillerine anlatmayı görev bildiğimizi yineliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yılında büyük bir sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.