1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK SPOR SALONU TEPKİ ÇEKİYOR
ATATÜRK SPOR SALONU TEPKİ ÇEKİYOR

ATATÜRK SPOR SALONU TEPKİ ÇEKİYOR

Atatürk Spor Salonu başta sporcuların olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekiyor.

A+A-

 Eren ŞİŞİK

Lefkoşa’nın en çok organizasyona ev sahipliği yapan spor salonu konumundaki Atatürk Spor Salonu başta sporcuların olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekiyor. Atatürk Spor Salonu’nun yıllardır kullanılan ve artık kullanılmaz hale gelen parkesinin değişmemesi, soğuk havalarda merkezi ısıtmanın açılmaması, soyunma odalarının yetersizliği ve parke üzerinde yer alan delikler salonun en önemli sorunları.

Sadece spor organizasyonları yapılmıyor

Atatürk Spor Salonu’nun ülkedeki en aktif federasyonları arasında yer alan hentbol, basketbol, voleybol organizasyonlarında ev sahibi olması salonun çok fazla kullanılmasına ve yıpratılmasına sebep oluyor. Bunun yanında spor organizasyonları dışında siyasi parti kurultayları, orkestra konserleri ve birçok organizasyona da Atatürk Spor Salonu ev sahipliği yapıyor. Dünyada spor ayakkabı dışında bir ayakkabıyla spor salonlarına girilmesi yasakken, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen kurultaylarda, konserlerde parkeye platformlar kuruluyor ve kadınlar topuklu ayakkabıyla parke içerisinde yürüyor.

1-650.jpg

 Parke üzerindeki delikler tehlike saçıyor

Ada genelinde en fazla yükü çeken spor salonunun Atatürk Spor Salonu olmasına rağmen, yetkililer bir türlü salonu beklenen modern düzeye getiremiyor. Zeminde yer alan parkenin artık miladını doldurması, yer yer çatlaklar olması ve doğru bir biçimde temizlenmemesi sporcu sağlığı açısından ciddi endişeler doğururken, yine parke üzerinde yer alan ve başka spor branşları için kullanılan deliklerin kapaklarının olmaması ve içindeki demirlerin dışarıya çıkması birçok federasyonun tepkisini çekiyor. Özellikle hentbol maçlarından sonra hemen silinmesi gereken parke zemin silinmemekle kalmıyor, hentbol maçının akabinde basketbol veya voleybol antrenmanları için kullanılıyor.

Soyunma odaları yetersiz

Parke zeminle ilgili olarak uzun yıllardır ihaleye çıkılması beklenirken bu yönde hiçbir adımın atılmaması ve bu zeminde halen salon sporlarının oynatılmasının doğruluğu tartışılırken, Spor Dairesi’nin 2016 gündeminde parke ihalesi ile ilgili bir proje olup olmadığı bilinmiyor. Parkenin yanı sıra soyunma odalarının yetersizliği de Atatürk Spor Salonu’nun bir başka eksiği olarak gösteriliyor. Sporcuların duş alması için sıcak su imkanının olmamasının yanı sıra soyunma odalarının kışta soğuk olması sporcuların ve idarecilerin tepkisine neden oluyor.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.