1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ATATÜRK,TARİHİN SEMBOL VE ENDER DEVLET ADAMIDIR”
“ATATÜRK,TARİHİN SEMBOL VE ENDER DEVLET ADAMIDIR”

“ATATÜRK,TARİHİN SEMBOL VE ENDER DEVLET ADAMIDIR”

Uluslararası emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını veren ve emperyalistleri Anadolu'dan kovan, feodaliteyi ortadan kaldırıp laik bir cumhuriyet devleti kuran Mustafa Kemal Atatürk...

A+A-

ERK: “ATATÜRK, TÜRK VE DÜNYA TARİHİNİN SEMBOL VE ENDER DEVLET ADAMIDIR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında “Uluslararası emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını veren ve emperyalistleri Anadolu'dan kovan, feodaliteyi ortadan kaldırıp laik bir cumhuriyet devleti kuran Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlığı yurdunda yaymak için birçok devrimler yaptı” ifadelerine yer veren Erk şöyle devam etti:

“Savaşların ne demek olduğunu defalarca yaşayan birisi olarak, barışın önemine ve savaştığı uluslarla barış içinde bir arada yaşamaya değer vermiş, yurtta ve dünyada barış vizyonu ortaya koymuştur. Yurdunun ve halkının geleceğini çağdaş medeniyette ve batılılaşmada görerek gelecek nesillere ve gençlere bu hedefi vermiştir.

Çağdaş devrim hareketlerinden de etkilenen vizyonu nerdeyse yüzyıla ulaşan ve başka halkların da emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşlarına örnek olan Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya tarihinin sembol ve ender devlet adamıdır. Fikirleri sonsuza dek yaşayacak.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.