1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK’ÜN 76’NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
ATATÜRK’ÜN 76’NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

ATATÜRK’ÜN 76’NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

ATATÜRK’ÜN 76’NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

A+A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla, KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu, mesajlar yayımladı.

Mesajlarda, Ulu Önder Atatürk, özlem ve sevgi ile anıldı.

KKTC ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan mesajında; Türklük ve Dünya Lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76. yıldönümünde özlem ve sevgiyle andıklarını belirtti.

Yüce Türk Ulusu’nun verdiği özgürlük mücadelesi ve bu mücadele sonunda yaratılan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki tüm mazlum uluslara rehber olduğu kaydedilen mesajda, kurulan cumhuriyetin kazanımları ve örnek mücadelesinin Atatürk’ü evrensel bir lider konumuna ulaştırdığı ifade edildi.

Mesajda, Mustafa Kemal’in kişiliğine damga vuran en büyük özelliğinin dehasından doğduğunu, ileri görüşlü olduğunu, akıl ve mantık kuralları dışına çıkmadığını, olayları önceden seziş gücüne sahip olduğunun yaptıklarıyla kanıtlandığı belirtildi.

İşcan mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Bugünkü çağdaş yaşamın Atatürk ve devrimlerine borçlu olduğumuzu, Atatürk’ün cumhuriyetin sonsuza dek yaşaması için en büyük görevi gençlere verdiği ve Türk gençliğine güvendiği herkesin hatırındadır. Bugün hepimize düşen görevin Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’yi bütün ilkeleriyle savunmak, günümüzün ilerlemeleri ve hızlı iletişim olanakları içinde dünyadaki çağdaş demokrasi paralelinde geliştirerek sonsuza dek yaşatmak olması gerekmektedir. Bizler 76 değil 706 yıl da geçse Atamız’ın emanetlerine sahip çıkacağımızı ve çıkmaya devam edeceğimizi KKTC’den de haykırıyor ve diyoruz ki ‘Atam sen rahat uyu’. KKTC gençliği ve tüm halkı olarak bizlere modern uygarlık yollarını açan ilke ve devrimlerini yaşam biçimi olarak benimsemeye ve nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz.”

KKTC GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla, yayımladığı mesajda, Yüce Atatürk’ü ebediyete uğurlamamızın üzerinden tam 76 yıl geçmesine rağmen bugün onun laik, demokratik, barış sever ve insana değer veren cumhuriyet rejiminin en yüce savunuculuğunu yapmanın onurunu taşıdıklarını kaydetti.

Mesajda, “Bu vesile ile gösterdiği yolda, doğrudan, adaletten, demokrasi ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.