1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATATÜRK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ..
ATATÜRK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ..

ATATÜRK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ..

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

A+A-

LEFKOŞA’DA ATATÜRK ANITI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ

AKINCI: “ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEKTE, HIZLA DEĞİŞEN VE GELİŞEN DÜNYAMIZDA GERİ KALMAMAK İÇİN UĞRAŞ VERMEKTEYİZ”

KANBAY: “SİZİN GİBİ EŞSİZ BİR LİDERE VE BÜYÜK BİR DEVLET ADAMINA SAHİP OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

BOZKURT: “AYDINLATTIĞINIZ MEDENİYET YOLUNDA KARARLI İLERLEYİŞİMİZİ SÜRDÜREREK, KKTC’DE ÖZGÜRLÜK, BARIŞ, HUZUR VE GÜVENLİĞİN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi adına Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Ömer Kalyoncu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Anamuhalefet Partisi Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, bazı bakan ve milletvekilleri, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, siyasi parti, dernek, kurum ve kuruluş temsilcileri ve diğer bazı yetkililer katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesi ile devam etti.

ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’un Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla, KKTC’nin diğer ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk,

Ebediyete intikalinin 77. yılında seni bir kez daha saygı ile anıyoruz. İlke ve devrimlerini gönülden benimsemiş bir halk olarak çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürümekte, hızla değişen ve gelişen dünyamızda geri kalmamak için uğraş vermekteyiz. Sağlamaya çalıştığımız adil bir çözümde ve içinde yer alacağımız Avrupa ailesinde ancak ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir varlık olarak tutunabileceğimizin farkındayız. Bu yöndeki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu inançla aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

KANBAY

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, deftere şu düşünceleri aktardı:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Ebediyete intikalinizin 77. yılında, bir kez daha manevi huzurunuzdayız. Sadece Türk milletine değil, pek çok ulusa örnek olmuş başarılarınızla bizler, sizin gibi eşsiz bir lidere ve büyük bir devlet adamına sahip olmaktan dolayı gurur duymaktayız.

Yüce Türk milleti; en büyük eseriniz olan, kurucusu olduğunuz laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni, devrimci bir düşünce adamı olarak ortaya koyduğunuz fikirlerinizin aydınlattığı yolda, birlik ve beraberlik içinde yaşatmaya devam edecektir.Türk ve dünya tarihinde ölümsüzleşmiş en önemli liderlerden biri olarak sizi, aziz hatıranız önünde büyük bir saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

BOZKURT

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ise, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Ebedi ve eşsiz başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Sizi, ebediyete uğurlayışımızın 77’nci yıldönümünde, engin bir sevgi, derin bir saygı ve büyük özlemle manevi huzurunda bulunuyoruz. Özgürlük, bağımsızlık ve milletin istikbaline, sadece milletin kendisinin sahip çıkması gerekliliğine olan inancınız; tüm mazlum milletlere olduğu gibi kahraman Kıbrıs Türk halkı için de rehber olmuş; yürütülen mücadele neticesinde, millet iradesine dayalı, modern bir devlet doğmuştur. Dün olduğu gibi bugün de, her türden olumsuz şartlara ve olaylara rağmen, Kıbrıs Türk halkı ile birlikte, ilke ve inkılaplarının ışığında, geleceğe güvenle ilerleme azim ve kararlılığındayız.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensubu olarak, bizler; düşüncelerde ve gönüllerde filizlenen yol göstericiliğinizle, aydınlattığınız medeniyet yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özgürlük, barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edeceğiz.

Sevgimiz, özlemimiz ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak devam edecektir. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.